Semesterlunk..


Hej på er där hemma,
 
Jag är lite dålig på att blogga nu, är inne i semesterlunken :-)
Så underbart att sommaren äntligen kommit till Sverige, hoppas ni får njuta ordentligt nu och att det blir en lååång sommar. Vi har kommit in i regnperioden här....det regnar nästan varje dag några skurar och vi har haft flera riktiga blixt o dunder stormar. Rätt gott faktiskt för torkan var lång och det blir mycket friskare när det har regnat. Dock så är det varmare än någonsin på dagarna, ofta omkring 40 grader så vi blir fort trötta....tur vi har semester så vi kan vila mycket :-)
 
Igår kväll tittade vi på Hockey´n.....youtube sände matchen med bara 30 min fördröjning. Härligt Sverige!!
 
Vad gör vi annars då? Tja, knäppa som vi är så började vi helt plötsligt drömma om att köpa ett ställe till här nere för vi sprang på världens ställe vi skulle vilja köpa o rusta upp. Helt plötsligt försvann de här tankarna vi hade att njuta o ta det lugnt nu när Papillon fungerar så bra....istället började vi drömma om att bygga upp något nytt....typiskt oss... ibland förstår jag inte hur vi fungerar. Vi är iallfall likadana...Jens är nästan värre, han hade redan döpt stället igår. Vi behöver bara få fram 800.000 sek lite snabbt, någon som känner för att låna ut??
 
Vi har jobbat på Papillon hela veckan, några timmar om dagen. Målar, städar, sorterar, bygger osv.
Igår fick vi ta en dust med grannarna till Papillon. Ibland är thailändare bara för mycket. Nu när vi byggt en mur på baksidan av Papillon så visar det sig att vårt plåttak hänger över 15 cm på deras mark. Detta är ju fruktansvärt och måste genast åtgärdas så nu får vi bygga om en massa. Detta var ju jäkligt irriterande eftersom vi tog dit både vår landlord och grannarna när vi byggde just för att vi inte ville ha några problem. Lik förbaskat så händer det här vilket vi nu har förstått beror på att de som äger granntomten och vår landlord tycker inte om varandra och har bråkat i åratal om att den ena har naggat på den andres tomt utan att be om lov. Men skitsamma, vi orkade till slut inte gagga om det och man tjänar inte på att ha några ovänner här nere så det var bara att svälja, le och lova fixa till.
 
Nu ser vi fram emot vår resa som börjar om en vecka och 2 dagar, spännande att se nya storstäder :-)
 
Han sitter Oliver med en av valparna...hans favoritsyssla. Det första och det sista han gör varje dag är att se till att hundarna mår bra. De bor fortfarande kvar under huset på baksidan men kommer och hälsar på häruppe ibland.
 
Här jobbas det....vi höjer nu tegelmuren runt poolen och putsar den. Dels för att det blir snyggare och dels för att jorden inte åker ner på poolområdet när det regnar.
 
Vi har här byggt en mur på baksidan och en ny toalett....
 
Klipper gräs....
 
Nu är ju Ayatoh tillbaka på Papillon, Lai o Daeng´s son. Han har nu hunnit bli 3,5 år gammal.
 
Vi fick ett överaskningspaket från Corrina med massa kul grejor....tidningar, film och leksaker. Tack älskade syster!
 
Jamie o Oliver fick bland annat de här roliga sugrören....hur poppis som helst :-) Sen fick de trashpack o spel o tidningar o visselpipor mm.
 
Det jobbiga är att precis allt ska drickas med de här sugrören nu.... blir lätt lite kladdigt :-)
 
Här är jag o Jens på shoppingtur....vi åkte hem med madrasser, träbord, mattor, toaletthyllor, kuddar, myggnät o annat till Papillon.
 
Här kapas det.... coola grabbar :-)
 
Oliver o Jamie in action :-)
 
Vad gillar ni den här rackaren då som dök upp över huvudet på Daeng när Jens o han röjde bakom poolhuset....de vågar sig fram nu när lågsäsongen är kommen. Den här är giftig. Konstigt att folk inte blir mer ormbitna än de blir här nere. Jag frågade Sunny som jobbar hos oss om hon någonsin blivit biten eller någon i hennes familj och det hade de inte. Hon kände ytterst få personer som hade blivit bitna.....PÅ DENNA ORMTÄTA Ö! Men det känns ju i alla fall skönt att höra, då har man ju en chans :-)
 
Kram på er!
 
(btw.....Jens sitter nu bredvid mig och har precis planerat att öppna en kebab-bar på Klong Dao, han har redan hunnit kolla upp priser på kyldisk, lokal och gjort en grov budget på hur många kebaber vi behöver sälja. Ombytlig?? Nae då :-)
 
// Caroline
 
 


Postat av: Els-Mari

Skönt att ni kan ta det lite lugnare nu. Det är er väl unnat med semester, och det blir nog avkopplande att komma bort lite. Tyvärr så har jag inte 800.000 sek att låna ut, och tur är väl det. Grattis Caroline på din födelsedag, ha det så skönt. Längtar till er, men få njuta av bilderna. Många kramar till er alla. Ronny hälsar.

Svar: Tack så mycket, hade en härlig dag :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-19 / 16:30:03


Postat av: Ditte

Spännande liv ni lever. Och visst är jag lite avundsjuk....
Men så härligt med människor som inte bara önskar sig något utanför Sverige utan också gör det.
Tyvärr, vi har inte de pengarna som ni behöver. Men de kanske ramlar in...
Lycka till med allt.
Kramar!

Svar: Tack Ditte..... du får komma o hälsa på oss :-)
Njut av sommaren nu!

Kram
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-05-19 / 21:37:24


Postat av: Wiktoria

Mmm alltid är det pengar som sätter stopp för ens planer... sen kan det vara lite bra ibland med haha... ;)

Har ni någon hemsida till ert hotell??

Svar: I vårt fall är det nog tur :-)
www.papillon-kohlanta.com

/ Kram Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-20 / 05:36:32


Postat av: Anonym

Tusen Grattiskramar till dig Carolin på din dag . Monica o Roland.

Svar: Tack tack tack....det var en toppendag :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-20 / 14:26:42


Postat av: Målvaktsmamman

Hahahahaha...ni är för härliga! Ni ska ju "bara njuta" nu av att det börjar flyta på på Papillon;) Äntligen har vi lite värme till och med på Västkusten - Uppstått har Jesus! och börjar längta efter semestern....så njut på UTANÖR ekorrhjulet.

Kram Maria

Svar: Ja men ellerhur? :-) Det ska ju va gott o leva...vi får nog tagga ner lite.Härligt att ni har sommar äntligen.

Stor kram
gronqvist.blogg.se

http://malvaktsmamman.blogg.se/ Postat den: 2013-05-20 / 14:40:49


Postat av: Mia

Har nyligen hittat din blogg och kan inte sluta läsa =) Underbara bilder och Papillon verkar toppen, vi letar flyg till nästa år så hoppas att det inte är fullbokat i februari än! / Mia

Svar: Vad roligt att höra Mia :-) Nejdå, vi är inte fullbokade i februari ännu...vi är ungefär halvbokade ännu så länge. Hade varit jättekul att träffa er.
Varma hälsningar
Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-22 / 12:42:09


Postat av: Els-Mari

Hej på er! Har försökt ringa, men ej kommit fram. Ni få ha det så skönt på semestern så hörs vi. Kram Els-Mari.

Svar: Vi ska försöka ringa dig idag Els-Mari, vet inte vad det är för fel på Jens telefon, han har försökt ringa flera gånger men inte kommit fram.Hoppas ni mår bra, vi saknar er :-)

Kram
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-05-25 / 19:07:46


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!