Här är allt luuuuuugnt!


Hej på er alla!
 
Hur mår ni där hemma? Hoppas ni alla haft en riktigt skön midsommar :-)
 
Ni undrar kanske varför jag inte bloggar? Har liksom inte haft lust på sistone....har känts som att jag inte har något intressant att skriva, det har inte hänt nåt direkt. Men jag skriver några rader ändå :-)
 
Vi jobbar stenhårt på Papillon varja dag...eller iallfall måndag till fredag. Åker dit varje dag kl 9.30 och åker inte därifrån förrän 12.30 så ni kan ju förstå hur trötta vi är ;-) Vi har blivit så lata så till o med vår personal börjar pika oss. Lai o Daeng skrattade häromdagen och sa....everything tomorrow tomorrow....hehe....men vi kommer väl upp i varv snart igen. Vi har faktiskt jobbat väldigt hårt i trädgården, det är ju inget enkelt jobb att få bort alla löv som ramlat ner sista 2 månaderna. Jag har blåsor på händerna och så mycket träningsvärk att jag knappt kan gå.
 
Vi öppnar upp Papillon på måndag och ska ha öppet hela juli och augusti. Ska bli spännande att se hur mycket folk vi får. Vi är nästan redo för att öppna, ska bara köpa in varor och laga lite mat. Vår underbara personal hade ju jobbat så hårt medan vi var iväg så vi har inte behövt stressa en enda gång.
 
En lite komisk grej som hände dock var att killen som fogade om hela vår pool var tydligen inte medveten om att fogen måste torkas bort från plattorna direkt..han lät det sitta ett tjockt lager i typ en vecka. Vi blev helt förfärade när vi kom hem o såg detta. Det slutade med att de satt typ 8 personer i poolen en hel dag och hackade bort fogen :-)
 
En härlig sak som hände idag var att Weiw kom förbi och frågade om hon kan få komma tillbaka till Papillon. Det var visst inte så kul som hon trodde att jobba hos tandläkaren. I vilket fall så gillar ju vi Weiw och valde att ta tillbaka henne så hon börjar hos oss om en vecka :-) Känns som hela vår lilla familj är samlade snart. Vi behöver inte ens registrera henne som anställd igen för vi hann aldrig plocka bort henne ur våra företagspapper. Lai o Daeng blev också glada att se henne.
 
Våra små söta valpar här uppe i huset (som egentligen inte är våra) kommer snart få nya hem. Ägaren till Garden Hill Resort (där vårt hus ligger) ska placera ut dem hos sin personal istället eftersom hundar inte är tillåtna på området. Kan ju inte bli bättre....då kanske vi kan få sova en hel natt igen. Men vi kommer alla att sakna dem...jättemycket. Oliver kommer nog bli helt knäckt....han dyrkar dem :-)
 
Oliver med sin bästis Modig.
 
Här har de nästan fått klart poolen. Nu är den nyfogad och inga vassa kanter ska finnas kvar.
 
Poolhuset är nymålat, det försvann nästan i växtligheten :-)
 
Jäklar vad vi eldar löv nu....måste se ut som en skogsbrand.
 
Lai som sliter på som vanligt...vad hade vi gjort utan henne o Daeng?
 
Nytt staket mellan poolhuset o restaurangen...med en hundlucka :-)
 
Muren och toaletten på baksidan är klara och ska bara målas.
 
Vi har köpt nya tonade glasskivor till borden för att få lite mindre slitage. Färgen flagnar bort så fort annars.
 
 
Välkommen tillbaka Weiw :-)
 
Här är vi nere på Relax Beach o tar en kvällsfika....vi älskar den stranden, sitter där flera gånger i veckan o bara myser medan barnen leker.
 
Njuter av stillheten....
 
De här godingarna kom vi förbi när vi tog en kvällspromenad häromdan.
 
Vi är ofta ute o kör med mopparna o letar upp djungelkrokar där vi inte varit förut...det är så himla fint på Lanta.
 
Här är vi på Klong Dao o utforskar stranden. Det blåser ju upp en massa spännande saker nu i lågsäsong.
 
Detta skalet till exempel som Oliver hittade. Det har tillhört en sorts krabba som går på bottnen. Tror den heter Ray Crab (ser ju ut som en sting rocka
Vågorna är jättehöga emellanåt och vi måste vara försiktiga...
 
Häromdagen gjorde vi en utflykt till Lanta Old Town...de har byggt upp ett utomhusgym där...perfekt ju. Föräldrarna kan träna medan barnen leker i den intill liggande lekplatsen :-)
  
Jamies nya cykel som vi hittade på "blocket".
 
Puss o kram på er....vi hörs snart. Nu ska vi åka ner o ta en Cappuchino på caféet.
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Micke

Härligt med nytt inlägg!! Hoppas ni får bra med bokningar trots lågsäsong! Ses på lanta snart. :)

Svar: Tack, det hoppas vi me. Vi ses på Lanta ja :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-06-25 / 21:46:49


Postat av: Målvaktsmamman

Härligt med ett nytt inlägg...och härligt har ni det! Jag var ju på vippen att få min Thilanddsvägrande man att följa med....men herregud vilket liv det är om Denguesmittade myggor här i Sverige. Nu har han minsann dragit hårt i handbromsen...hahahaha. Hur verkar det hos er -over there?

Svar: JA du, denguemyggorna sprider ju sig över hela världen just nu, de finns även i Europa. Vi är inte så rädda för att få det, dels för att vi smörjer oss med myggmedel på kvällarna men också för att det är ovanligt att man blir farligt sjuk utav det. De flesta får hög feber några dagar och är sedan trötta ett tag men i vissa svåra fall behöver man läggas in på sjukhus och få dropp. De som har dött av denguefebern i Asien är de människor som inte sökt hjälp, ofta fattiga människor i avlägsna byar som kanske inte kan ta sig till doktor. Vi åker ju självklart in direkt om vi får det. Vi har många vänner som haft dengue och jag gissar att många människor världen över kommer få det i framtiden.
Hoppas ni har det gott i Svedala och njuter av sommaren :-)
gronqvist.blogg.se

http://malvaktsmamman.blogg.se/ Postat den: 2013-06-26 / 09:22:13


Postat av: Wiktoria

Är inne på er sida titt som tätt o läääängtar efter uppdateringar...!!
Liksom håller min thailands-dos i check haha!

Har ni öppet även på sommarn asså?
Har aldrig varit i thailand under juli - aug... skulle du rekomendera det?
Lugnt o stilla?
Är ställena öppna så man kan shoppa? Varmt i vattnet??

Svar: Hej Wiktoria, roligt att höra :-)Ja vi provar att ha öppet denna sommaren, många andra ställen har valt att ha öppet så vi får se om det lönar sig.

Det är väldigt lugn o stilla här i lågsäsong, och väldigt vackert. Vi älskar den här tiden på året och njuter till max. Det är alltid varmt i vattnet i Thailand men det kan vara för mycket vågor ibland i lågsäsong. Vad det gäller shopping så är den väldigt begränsad just nu, det är en del affärer öppet men det går inte att jämföra med högsäsong.

Jag rekomenderar det absolut, om man är beredd på en regnskur då och då.

gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-06-26 / 11:04:38


Postat av: Lena

Ååååå vad fint ni gör! Längtar ihjäl mig när jag ser bilderna och letar varje dag efter bra reseerbjudande. Hoppas hitta något snart så ni inte hinner bli fullbokade i jan-feb, vore fullständig katastrof om vi inte fick bo hos er!!!
Kram till er alla från mig och Micke

Svar: Åhhh vi hoppas ni hittar något, vad vore väl en säsong utan er :-) Vi är faktiskt redan fullbokade i slutet på Januari så hoppas ni inte väljer då. Stor kram så länge!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-06-26 / 13:28:45


Postat av: Hanna

Tänk att man sitter o kollar varje dag om ni uppdaterat och så blir man lika glad varje gång....Skönt att allt är bra med er.Här hemma är det svensk sommar=regn. Men på midsommar var det kanonväder!! Det får vi leva på ett tag. Kram på er alla.

Svar: Så gott att sommaren kommit nu Hanna...även om det är lite regn så är det ju iallafall varmt o semester :-) Hoppas ni får njuta och att ni även får lite ledighet.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-06-26 / 13:35:09


Postat av: Ditte

Så roligt att läsa om hur ni har det. Det är ju det vardagliga livet som är tjusningen....
Så fint allt blir! Förstår att det är mycket som måste fixas för både värme, salt och vind sliter ju på allt.
Skönt att ni hinner med lite vila mellan varven!
Sommarhälsningar från Sverige!

Svar: Tack Ditte, kul att höra. Det blir ju vardagsliv även här nere och då tror man inte att det ska vara intressant för någon att läsa :-)
Hoppas allt är bra i Sverige och att ni njuter av sommaren!
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-07-02 / 11:34:21


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!