Vi ska få en Papillon bebis!!!


Det är Lai och Daeng som ska ha en bebis. Vi är så glada för deras skull, vet att de kämpat ett tag. De har ju redan lille Ayatoh som varit på Papillon hela lågsäsongen nu och han blir 4 år i oktober så det var väl dags för ett syskon nu. Vi vet inte när det är dags för de har inte varit på ultraljud men min gissning är omkring februari. Vi vet ännu inte hur de ska lösa det eftersom det är mitt uppe i högsäsong men jag gissar att antingen så åker Lai hem i några månader och så kommer någon släkting till dem hit och hoppar in tillfälligt........eller så kanske någon släkting kommer hit istället. Det är ju inte som i Sverige direkt utan här brukar föräldraledigheten bara vara någon månad innan mor/far-föräldrarna tar över.Det har ju inte råd att vara lediga så länge, de har ju en hel familj där hemma att försörja och jag vet att Lai´s pappa skadade synen i en olycka i våras så han är inte arbetsför som byggarbetare längre. Lite skillnad från vårt välfärdssamhälle i Sverige.
 
Vi har haft nästan fullbokat på Papillon sedan dykgruppen åkte hem. Vi hade räknat med kanske 2-3 bungalows och blev väldigt överraskad när bokningarna rasade in. Nu är det lite lugnare igen men det sätter säkert fart snart. Det kändes lite kul att komma in i hetluften igen och vi har haft supernöjda gäster vilket självklart är gott för egot :-)
 
Vi är väldigt trötta på lågsäsongen nu. Den där magiska känslan som infann sig i maj när lågsäsongen började är kaputs väck. Det är helt enkelt för tråkigt att vara på Lanta hela lågsäsongen, alltså 5 månader......så vi har bestämt att inte göra om det. Nästa år kommer vi tillbringa minst 2 månader på resande fot.
 
Vi håller på att lära Oliver att cykla....det går väl sådär. Det är ju inte direkt spännande att springa efter cykeln och hålla i en pinne, allra helst inte när balansen aldrig verkar komma, hoppas det släpper snart. Jamie cyklar som en galning vilket är rätt läskigt för vi har branta backar i området och bromsarna här nere litar vi inte ett dugg på....självklart har vi förbjudit vissa backar men man vet ju aldrig vad han tar sig för :-)
 
Hur går det med våra egna spännande planer vi hade då??? DET GÅR INTE ALLS. Allt går så förbaskat långsamt här i Thailand, ingen kan ta några beslut utan det ska tänkas månad efter månad. Jag och Jens står ju och stampar och bara längtar efter nya spännande projekt eftersom vi är uttråkade och då är det extra jobbigt att bara få svaret VÄNTA hela tiden...ahhhhh!!
 
Nu ser vi iallafall fram emot att Ida och Isak ska komma. Sedan när de har åkt hem så har vi nog bestämt oss för att sticka till storstan några dagar för att få känna lite puls. Det lutar åt Bangkok för vi ska ändå till ambassaden och skaffa nya pass.
 
Oliver med sin nya bike :-) Nu är stöden borta och vi springer runt och håller i en pinne, puh.
 
En bild från när ungdomsgruppen från USA bodde hos oss, här har de lektion.
 
Jens o Daeng slappar :-)
 
En dag hade vi regn o rusk och då fick vi till o med dra på oss kläder. Lite mysigt faktiskt :-)
 
Här har jag och Oliver precis tagit en massage på Serenity Spa och ska dricka lite te på deras terass.
 
Jamie och Oliver leker med MIN nya madrass i poolen...de har väl snart lyckats ta sönder den för allt annat i plast går ju sönder efter någa timmar här :-)
 
Vår älskade Modig. Vi har fortfarande kvar valparna vid huset, bara deras mamma har flyttat ännu så länge och bara nerför backen så hon hälsar på ibland . Varje dag när vi kommer hem så möts vi av 5 lyckliga hundar som springer mot oss :-) Ägarna till Garden Hill skulle ju adoptera valparna sa dem men ingenting har hänt ännu...så vi njuter lite till.
 
Frukost på Papillon....
 
Min trogna vän Lisa....hon håller uppe vår omsättning genom att äta på Papillon varje dag.
 
Här om dagen när vi kom till en av våra favoritrestauranger Cat Fish så överraskade ägaren oss genom att ge Jamie o Oliver en varsin tygväska där han hade ritat av dem....så himla gulligt.!
 
Sötlöken Oliver...
 
Long Beach i lågsäsong...ni ser hur långt upp havet är, nästan uppe vid träden.
 
Primadonnan Oliver...
 
Igår när Lisa kom från Krabi hade hon köpt med sig Mcdonalds till Jens stora lycka :-) Våra gäster bara skrattade o sa: Ni har en egen restaurang men står här och blir lyckliga över en svettig hamburgare :-)
 
Kram o hej på er.....hoppas ni alla mår bra där hemma!
 
//Caroline
 
 
 


Postat av: Mona

Vad härligt att se att allt är bra ! Vilken kul grej med väskorna, ett fint minne :-)
Ni valde fel sommar förra året, värmeböljan vill aldrig ta slut i år :-) puuhh ! Må så gott !
Krama pojkarna !

Svar: Ja herregud vilken sommar ni fick....underbart :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-07-24 / 13:40:42


Postat av: Ditte

Roligt och väldans trevlig läsning! Och visst drar det i vår thailandstarm varje gång jag läser er blogg. Lanta är helt klart värt ett besök och särslilt Papillon.
Spännande att ni har nya projekt på G. Håller tummarna!

Svar: Tack Ditte :-)
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-07-31 / 21:52:12


Postat av: Micke

Inte mycket bloggande nuförtiden. ;( saknar inläggen!

Svar: Tack Micke.... hoppas jag får lite mer inspiration snart :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-08-02 / 08:11:00


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!