Regnet det öser ner, men vad gör väl det? För nu har vi flytet, nu är allt som det ska....


Nää nu får det allt sluta regna, det är hopplöst när det öser ner hela dagen lång. Men det är ju tur att det är varmt iallafall.
 
Vi har haft en lång o produktiv dag på Papillon. Igår var ju en skitdag som inte gjorde någon som helst nytta så det var skönt att få lite gjort idag. Vi åkte ju till Krabi hela familjen eftersom Jens skulle komplettera sina papper hos work of labour. Det skulle ju gå på ett litet kick eftersom Jens var där förra veckan och redan då saknades papper som vår revisor lovade ordna. Vi har nog ringt vår revisor 4 gånger denna veckan o kontrollerat att alla papper är ok nu. Det gick INTE alls på ett kick, det blev 4 rundor fram o tillbaka mellan revisorn och work of labour. Det var felaktigheter i papperen och det saknades papper osv osv. Den fjärde rundan tillbaka till revisorn skällde Ning ut dem efter notor, då hade hon tröttnat :-) Det blev bara en kort runda på Lotus innan vi fick bege oss hem o vi var ändå inte tillbaka på Lanta förrän 8 på kvällen. Då möttes vi av hellregn, storm och strömavbrott, yey!
 
Det positiva är iallfall att Jens nu har arbetstillstånd ett år framåt och att jag numera är delägare till Papillon på papperen. Så om något händer någon av oss går inte Papillon förlorat som tidigare. Så nu lever Jens farligt ;-)
 
En annan kul grej är att på vägen hem från Krabi stannade vi och köpte en födelsedagspresent till mamma. Hon fyller ju år bara dagarna innan hon kommer hit och hon kommer bli jätteglad för den här presenten :-)
 
Vi fortsätter med våra thailektioner o det går bra. I tisdags lärde vi oss månaderna vilket verkligen var en utmaning. Det finns liksom ingen logik över huvud taget, kolla in dem:
 
Mackara kom
Gumpa Pan
Miina kom
Meza yon
Prutsa paa kom
Mituuna yon
Garagara kom
Sing haa kom
Gan yaa yon
Dtula kom
Prutsa jii gaa yon
Tan waa kom
 
Pluggis som jag är så kan jag dem självklart redan men Jens konstaterade snabbt att han inte tänkte lära sig dem för han ansåg att han aldrig kommer ha nytta av dem :-)) Det var mao omöjligt för honom.
 
Vi är verkligen på slutspurten nu... våra första gäster anländer om två dagar på lördag. Vi öppnar ju egentligen inte förrän på måndag men vi valde ändå att tacka ja till den här bokningen. Två tyska kvinnor blir säsongens första gäster :-)
 
Daeng röjer gräsmattan.... o då ville han även skydda huvudet, det här var vad han hittade. Hoo hooo hoo :-)
 
Ning går o dammar o fixar i restaurangen... alltid glad !...(nästan... hon är ju ändå kvinna :-)
 
Jens jobbar också på.... dock inte med samma leende som Ning. Han är ju som alla andra sura gamla gubbar ;-)
 
Naa gör ett monsterjobb i trädgården. Jag förstår att hon är så smal o fin för det är riktigt tungt o hårt jobb att gräva o fixa som hon gör.
 
Barnen bryr sig aldrig om att det regnar, de badar ändå!
 
Den här feta växten tog musten av allihop, den ska flyttas ner i trädgården.
 
Jamie o Oliver är lyckliga för Nestlé har varit o fyllt på glassboxen....mamma var också lite glad ;-)
 
Oliver blir väl tvungen o börja använda kläder snart när vi ska få gäster på Papillon... blir ju en omställning.
 
Ning bakar bröd....
 
Så idag blev det nybakt varmt bröd med smält smör på....så jäkla gott.
 
Dock var det inte helt enkelt att baka i den nya ugnen men vi börjar lära oss. Här ser ni 3 glada bagare :-)
 
Vi provlagade även mc-nuggets och chicken Tempura..... smakade underbart men vi behöver göra smeten tjockare så det fäster bättre. Nytt försök imon!
 
Här provsmakar vi en ny rätt på menyn, garlic and pepper. Den blev riktigt god trots att det var första försöket. Lite mer sås bara.....
 
O här har vi Green Curry, den var också perfekt i smaken men det ska vara mer sås och tjockare sås... vi får finslipa den.
 
Naala är snabb på att hoppa upp bland kuddarna när man lägger ut dem så det blir till o vänja henne av med alla olater nu. Hon är iallafall redo för högsäsong säger hon!
 
Här sitter vi på färjan på väg till Krabi....
 
Big C....
 
Vi beställde mat på Big C o det var verkligen helt oätligt. Thailändare älskar ju fisk och de tror att alla andra också gör det vilket resulterar att allt bara dryper av fisksås när man beställer mat på typiska thai-ställen. Vi beställde ändå en Pad Thai men man kunde tro att det var en helt annan rätt. Detta slutade med att jag, Jamie och Oliver åt oss mätta på våfflor istället.
 
När Oliver ser ut så här vet man att han varit olydig....tur att han är så söt.
 
 
Stor kram på er där hemma.... i helgen ska jag lägga ut en massa bilder på hur bungarna o allt ser ut efter renoveringen.
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Åh, vad roligt att allt är färdigt nu och att gästerna kommer.....vill ni ha någon som gör Chilli Jam så kan jag meddela att jag är BÄST på det ;-)

Svar: We know!! :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-27 / 16:35:39


Postat av: hanna

Vad spännande att det drar igång nu och bilderna på all mat, mums!
Vi är lite osäkra om vi åker över jul eller inte detta året.....

Svar: Men ohhh.....kom igen nu Hanna!! Då hoppas vi ni kommer i början på nästa år.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-09-28 / 09:50:29


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!