Fullt ös och himla kul!!


Hej,
 
Ni har sköna vackra höstdagar hemma såg jag på fb..... Therese Boman hade lagt ut en massa fina bilder från Nättraby, nästan så att jag längtade lite efter att gå en runda längs ån.
Gå in o kolla på Tessans fantastiska Natur och Karlskrona bilder!
 
Vi har också haft underbart väder, sol och jättevarmt varenda dag. Det är så varmt så man undrar när himlen ska braka loss o öppna sig. Men vi klagar inte :-)
 
Min bror Jimmy kom till Thailand i måndags men vi har inte träffat honom ännu eftersom han och Ning åkte direkt hem till hennes by för att hälsa på. De kommer på söndag och det är efterlängtat för det är tufft att täcka upp för Ning. Eftersom Jens och Ning jobbar omlott så måste ju Jens jobba hela dagarna nu, 7-21. Sedan jobbar ju jag för Contribe och tar hand om barnen.
 
Vi har haft bra med folk på Lazy Corner (Papillons restaurang) ända sedan vi öppnade, jättekul!  Det som är ännu roligare är att alla är så himla nöjda, de kommer tillbaka kväll efter kväll. Jag måste själv säga att vår meny i år är riktigt bra och maten är supergod. Vad som har hänt med Weiw vet vi inte men det känns som om vi har en ny kock i köket. Sista veckan har hon blivit som förbytt..... hon är så duktig, engagerad, idérik så vi blir förvånade varje dag. Hon har köpt nya kokböcker (för egna pengar) för att få inspiration, hon provar nya rätter varje dag, kommer med förslag på nya shaker..... hon städar, hon bakar och hon gör JÄTTEGOD mat. Varenda rätt jag har beställt sista veckan har varit det godaste jag ätit på Lanta, ärligt alltså!
Vi tror att hon insåg hur bra hon har det på Papillon och bestämde sig för att verkligen satsa... hon visste ju att vi letade efter en kock också. Sedan när hon fick beröm av oss för allt bra hon gjorde så blev hon nog extra taggad.
 
Jag berättade ju att vi raggar på en servitör som vi vill ha till Papillon...... han har lovat att komma och jobba för oss från och med nästa månad. Vi hoppas att det blir så men ropar inte hej ännu....
 
I söndags var vi faktiskt barnlediga. Lai o Daeng kom hit o passade barnen medan vi gick på Palm Beach Divers opening-party. Det var jättetrevligt och efteråt gick vi ut o åt...så skönt att äta i lugn o ro utan barnen ibland.
 
Vi funderar på att åka iväg på en familjeutflykt nästa helg. Vi har ju bara öppet förmiddagarna på helgen nu i Oktober och det vore kul att passa på nu innan den riktiga högsäsongen börjar. Vi har inte bestämt om vi ska åka till Phi Phi eller kanske till Koh Kradan.... vi ska sova en natt och vi vill ha bra snorkling. På Phi Phi kan man snorkla direkt från stranden och är man ute tidigt på morgonen så snorklar man med små hajar vilket barnen hade tyckt var jättekul.
 
Fullt ös i köket. Lai o Daeng jobbar också i köket på kvällarna och börjar bli riktigt duktiga. Lai är så duktig så vi kanske måste flytta henne till köket nästa säsong, och i stället ta in en annan som städar.
 
Jens har varit kreativ och gjort en ny lampa som lyser upp baren... blev himla mysigt.
 
Och i går natt kom han på den här kreationen när han låg vaken :-) Vi har försökt hitta en bra förvaring till såserna som man ställer fram på bordet men hittar bara plastiga saker. Så Jens o Daeng tillverkade de här av bambu och superlim :-)
 
Oliver är ju som lyckligast när han får vara med djur, helst katter o hundar. Här har grannens katt kommit in på Papillon. Om inte Oliver kommer jobba med djur när han blir stor så blir jag mycket förvånad.
 
Här skriver Jens på vår nya blackboardtavla som vi ställer ute vid vägen. Nu i början på oktober så lockar vi med riktigt låga priser för att fylla bungarna. Får se om det lyckas.
 
Naa och Lai (som egentligen inte tål varandra :-) pryder här träden med fina bladrankor. De tar ofta sådana initiativ utan att vi behöver säga något.... underbart!
 
Visst blir det fint!
 
Morgonkaffe....bästa koppen på dagen :-)
 
Jens brukar börja morgnarna med att sitta ute vid poolen med sitt kaffe o bara njuta av tystnaden.... ingen dum start på dagen.
 
 
 Kram Caroline
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Frank

Härligt att se att det rullar på. Och som sagt var, nöjd personal jobbar bra och är lojala. Alla behöver och växer av uppskattningen från "boss". Personalvård är en relativt okänt begrepp där borta, men är lika nödvändigt som uppskattat.

Jag tog med min personal till Dreamy Spa en gång och det hade de aldrig varit med om.

Sedan gillar jag verkligen de där bambuhållarna till kryddorna!

Avfärd för mig om två veckor! Ska bli härligt att se Lanta igen.

Svar: Visst är det så Frallan.Då får vi träffa dig snart, hoppas att Lanta möter dig med gott väder :-)

//Caroline

gronqvist.blogg.se

http://tastelikechicken.blogg.se/ Postat den: 2012-10-12 / 09:10:17


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!