Snickelisnack


Herregud vad skönt det hade varit med dagis till Oliver några timmar i veckan, han är ju galen den ungen. Rolig men helt tokig och efter en dag med honom sliter man sitt hår just nu.... han hittar bara på bus hela dagen lång. Han skrattar konstant åt sina egna skämt och tror att hela världen kretsar kring honom.... (lite som sin mamma kanske:-)
 
Just nu sitter jag i soffan o trycker in en påse popcorn i munnen. Barnen ligger i sina sängar o tittar på film. De äter också snacks och gottar sig trots att det inte är lördag. Var tvungen att skämma bort dem lite eftersom Jamie kom tidigare med gråten i halsen och sa: -Mamma, jag känner mig så himla ledsen just nu och jag vet inte varför.... o sen grät han en stund. Det gjorde så ont så ont i mitt mammahjärta.... försökte förklara att det kan vara så ibland men att det går över. 
 
Det har varit en tung vecka på Papillon tycker jag. Vi har jobbat hårt och fått lösa mycket problem. Inga stora problem egentligen men eftersom allt är så svårtjobbat i Thailand så blir även detaljer fullständigt utmattande problem. Exempelvis så slutade internet att fungera på Papillon. Det är ju självklart jättedrygt eftersom alla våra gäster använder det och vi är fullbokade. Vi börjar ringa och försöka hitta problemet och efter ett antal samtal visar det sig att någon främmande människa har gått in på ett kontor i Krabi och sagt upp vårt abonnemang. Vi försöker förklara att vi inte har gjort det men då skickar de över en kopia på en uppsägning. Underskriften är gjord av någon som heter Lena, som inte har med vårt företag eller nummer att göra. I vanliga fall måste man visa leg för att kunna säga upp ett abonnemang men inte den här gången, internetbolaget gjorde alltså fel....vilket de är medvetna om. Då skulle man ju kunna tro att de sätter igång det igen men nej. De vill att den som tecknade abonnemanget (alltså förra ägaren Ilse) ska åka in till ett kontor i Krabi och visa sitt pass och säga att det ska sättas igång igen. Hur sjukt det än är så gör tack o lov Ilse detta morgonen efter. Tjejen där lovar att sätta igång det. Inget händer och vi ringer igen, de hävdar att Ilse aldrig varit på någon kontor!!! Efter en lång diskussion visar det sig att hon inte var på rätt kontor, det här var ett litet men de vill nu hon ska åka till ett annat inne i centrum. Vi får alltså skicka dit stackars Ilse igen. Efter det lovade de att det skulle sättas igång igen men först fick vi ringa runt o hitta en kille på lanta som kunde komma o installera det igen. Det löste sig till slut sent på kvällen dag 2. Vad säger ni om den här historien??? Jag var gråtfärdig ett tag och funderade över att spränga TOT som är internetleverantör. 
 
I veckan kom de äntligen från Homepro och lagade vår nya ugn. Den kostade ju 50.000 och gick sönder efter en månad, kul! Från att vi anmälde problemet så tog det 2-3 veckor innan de kom men det mest otroliga av allt är att reparatörerna körde från Bangkok, 13 timmar och reparerade ugnen i en halvtimme och körde sen tillbaka. Ehhh... lite effektivisering skulle nog inte skada :-)
 
Jag letar nya hem till våra små kattungar.... tyvärr. De är så himla söta o goa men tyvärr så bajjar de runt bungarna så det luktar hemskt. Vi har försökt allt, flyttat runt en kattlåda o sprejat med citron men inget hjälper. Eftersom gästerna går först så är det inget o ge på.... jag får stå för mitt misstag o nu lösa problemet på nåt sätt.
 
Sen har vi haft lite känslo kriser bland personalen som vanligt. Det är ju rätt kraftig rollsökning i gruppen nu när Emma kommit in men efter att vi rensat luften så blev det bättre.
 
Idag har vi haft en skön dag. Vi började med en långfrukost på Franska Bageriet och sedan åkte vi ner till Klapa Klums nya ställe på Klong Kong. Där päste vi på stranden, badade o drack en kall öl. Sedan åt vi lunch på en ny indisk restaurang på Long Beach, jättegott verkligen. Sen började Jens jobba och jag åkte ner o tog en lång skön massage. Because I´m worth it ;-)
 
Mamma åker hem på tisdag, då har det gått nästan en månad. Helt otroligt, känns som om hon kom igår. Det har varit jättemysigt att ha henne här. Barnen kommer nog bli helt förstörda men tack o lov så kommer ju Sara, Matte, Vidar o Valter om bara några veckor och sen kommer ju även Mona med famij om 4 veckor så varken vi eller barnen behöver deppa.
 
Vi har börjat prata lite om vår Sverige.resa som är planerad i Maj. Vi har inte riktigt bestämt oss men vi funderar faktiskt på att skippa Sverige den här gången och istället åka runt i Asien på en långresa. Jamie och Oliver vill att vi ska åka till Malaysia till ett nyöppnat Legoland och jag o Jens är sugna både på norra Thailand och även Laos eller Kambodja. Vi får väl se hur det blir.
 
Nehe, nu känner jag att sängen kallar på mig.... massa kärlek till er alla!
 
Lite lunch på favo-haket Krua!
 
En morgon på Papillon. Några gäster äter frukost, Lisa o Sören, våra vänner sitter i baren o äter lite o snackar skit med oss.
 
Emma... vårt nytillskott. Hon trivs jättebra på Papillon.
 
 
Nya Klapa Klum, nästan färdigbyggt. Blir öppningsparty om några veckor.
 
 
Utsikt från Klapa på baksidan... vackert.
 
Cedrik visar vad han håller på att knåpa ihop, Han gör ju all inredning själv och är väldigt fantasifull. Lampor av gamla tändare, girlanger av båttampar och bojor, snäckformationer och mycket mer.
 
Jens med en kall öl i handen....så ska en ledig dag se ut :-)
 
Mormor o Oliver badar....
 
 
Här bowlar vi, Jamie hittade en sten som var som ett bowlingklot. Mamma kommer väl döda mig för att jag la ut den här bilden :-)
 
På Klong Kong finns massor att upptäcka, det är så stenigt. Vi hittade en boxarkräfta, termitkräftor och mycket annat på havsbottnen...bara att peta på några stenar så dyker alltid något fram :-)
 
Sötlöken Oliver.... vi glömde extrakläder till honom så han fick ha kjol idag.... men han brydde sig inte.
 
Den här lappen fick vi av Jamie nu ikväll.... tänk att man kan bli så rörd..... vår älskling!
 
Kram Caroline
 
 
 


Postat av: Corrina

Oj vad duktig Jamie är ... Och vad mysigt det ser ut på Klapa Klum, dit måste man ju när man kommer ner // Kram

Svar: Superfint har det blivit, dit måste ni absolut åka.
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-25 / 16:54:23


Postat av: Monica.

Underbara bilder. Ja, efter en sådan lapp blir man glad. Kram på er.

Svar: Kram på dig du! :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-25 / 18:09:40


Postat av: Fredman

Härliga bilder!!! :)

Svar: Tack o bock :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-28 / 00:05:09


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!