Dagarna flyter ihop....


Jaha… då var det söndag igen. Vet inte var veckorna försvinner nu, det går galet fort. Det händer så mycket på Papillon nu hela tiden så jag tycker det mesta handlar om att släcka bränder eller lösa problem. Roligt men utmattande….jag och Jens somnar som klubbade sälar på kvällarna.
 
Emma har ju börjat jobba hos oss nu, jag tycker att det går bra. Självklart tar det ett tag innan hon jobbat in sig med våra rutiner och lärt känna alla men hon är duktig ännu så länge. Det som hon har lite problem med är gränsen mellan att vara social och pratig. En stor del av hennes jobb är ju att prata och vara hjälpsam mot våra gäster men samtidigt har vi många andra sysslor och ibland måste man ursäkta sig och rusa vidare, man måste alltid snegla sig omkring och ha koll på när det händer andra saker, det är inte alltid så lätt, men det kommer nog. Vi som är på Papillon nu har ju jobbat länge ihop och vi har ju en viss kultur. Det är lätt för oss att ta för givet att alla som kommer in ska tänka likadant men när man funderar på saken förstår man att det tar ett tag. Vi har ju ”arbetat in” på Papillon att ingens arbete är viktigare än den andras. Även om jag o Jens är ägare så diskar och räfsar vi löv när vi har tid över och hoppar även in och städar när det behövs. Detta har ju även vår personal anammat även om det inte ligger i thailändarnas arbetskultur, de är mycket mer hierarkiska. Men som det är nu hjälper alla till med allt, man gör det som behövs helt enkelt. Där är inte riktigt Emma ännu men det kommer nog. Vi är fortfarande fullbokade på Papillon och har massor med folk i restaurangen, jättekul!
 
Vi börjar väl lite smått få tillbaka livet sedan Emma började, nu arbetar Jens sina timmar och sedan har vi familjetid. Sen händer det ibland saker som gör att vi måste hoppa in o lösa problem men det kommer vi aldrig ifrån. Det är alltid kriser som dyker upp här nere, alltid. Igår var vår lediga eftermiddag och vi åkte till stranden. Då ringer först en av gästerna som har en orm på sitt tak. När vi löst det så kom nästa grej, då hade Sören varit hos oss och sprayat mot mygg…. Han hade dock sprayat in i Cedriks hus och Cedrik var jättearg, han är nämligen en naturmänniska och han tycker det är tillräckligt jobbigt att vi sprayar ut medel mot mygg men att det kommer in i hans hus var droppen. Jens fick försöka tona ner det hela så gott det gick. Men men….vi hade i alla fall en jätteskön eftermiddag på Klong Dao, vi låg vid Paz Bar och lapade sol, badade och drack öl :-)
På kvällen åkte vi in till Saladan o gick runt på marknaden, köpte några fina klänningar och åt en god middag. Det svenska godiset anlände till Lanta Diver i helgen också så vi avslutade med ett trycka ner en varsin påse :-)
 
En dryg sak är att immigration är på ön nu... vi liksom många andra är ju inte helt vattentäta så vi har ett kodsystem som vi ska använda om de dyker upp..vissa personer måster försvinna då :-)
 
Nehe, nu ska jag åka o handla handdukar till Papillon, gästerna verkar äta upp dem för de räcker aldrig till hur många vi än köper. Jamie och mormor är på stranden och plockar snäckor och Oliver går runt med ett leende på läpparna efter att ha vunnit över mig i den försvunna diamanten.
 
Ning...i sin nya tröja vi köpte till henne i Bangkok :-)
 
Weiw förbereder vårrullar...
 
Jamie o hans klasskamrater hade ett underbart uppträdande i skolan häromdagen. Deras musiklärare Mårten hade skrivit ihop en låt utav dikter som barnen hade skrivit om havet.....det var helt magiskt bra.
 
Livsnjutarna mormor och Jamie som åker ner till Papillon och beställer lyxiga frukostpaket :-)
 
Oliver lever livet för fullt, han har en förmåga att njuta fullt ut av varje dag. Vi frågade häromdagen om han inte ville börja på dagis och svaret blev : Off course NOT...hans nya favorituttryck.
 
Han gräver Olvier en grotta på stranden... sedan släpade han dit bumlingen och använde som tak :-)
 
Stranden utanför Paz igår....strålande sol hela dagen.
 
Jens och Oliver i Saladan...
 
Marknaden i Saladan...
 
Pöss kram på er alla!
 
Mvh Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Sara Svensson

Vi pratade om Oliver igår-vilken lyxlirare han är. Dagis! Klart han inte vill gå där men den vardagen han har nu...frukost när han vill, bada när han vill :)
Kram på er!

Svar: Nuuuuu röööö Sara, dröjer det inte länge tills vi sitter här o dinglar med fötterna i poolen med ett glas rött in handen :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-19 / 08:41:13


Postat av: Els-Mari

Hej på er! Har försökt ringa många gånger, men kommer inte fram, men jag ska försöka i helgen igen. Tänker jämt på er, men ser ju att ni har det bra. Julen är ju snart här, vill därför veta om ni önskar något särskilt. Det är fortfarande milt här, få se om det blir en vit jul.Många kramar och pussar till er alla. Vi hörs.Ronny hälsar.

Svar: Hej Els-Mari. Hörde att du pratat med Jens äntligen. Allt är bra här, vi saknar er så klart! Stor kram!
//Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-11-23 / 15:05:17


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!