Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp......


 
Åhhh vad mysigt med advent! Självklart blir det inte samma känsla som i Sverige men över förväntan. På kvällen drar vi för alla gardiner, släcker ner överallt och har bara adventsljusstaken tänd. Sätter vi dessutom på lite julmusik så är det nästan så att vi väntar på tomten :-) Oliver bara går runt o myser..säger att det är julafton hela tiden och upprepar gång på gång hur mysigt och juligt vi har det. Idag gav vi oss på julpysslet som Mona skickade till oss. Jättefina saker som kanske inte direkt blev som på förpackningen eftersom jag inte har någon som helst konstnärlig ådra men det var ändå mysigt o barnen gillade det.
 
Härom dagen var vi o tittade på det thailändska dagiset för vi ville se ifall det var något för Oliver. Det var det inte kan jag säga. Det var för många saker som inte känns bra.... det var bara priset som kändes bra. 400 bath i månaden istället för 20.000 bath i månaden som den svenska förskolan här nere kostar.
De har uniformer....olika färger beroende på vilken veckodag (har med buddha o göra). Såg framför mig hur sur Oliver skulle bli om han inte fick välja sin Angry Birds tröja när han känner för det. Sedan sa de att om Oliver ska kvalificera sig att få börja i gruppen med 3-4 åringar så måste han kunna skriva siffror...alltså om de säger 25 så ska han skriva 25.... ärligt?? Oliver kan inte skriva en siffra :-) En annan märklig sak är att alla barnen sover en stund på eftermiddagen.... skulle aldrig hända i Olivers fall, han skulle vägra. Lekparken var rena dödsfällan.... massa roliga klätterställningar o djur man kunde klättra på..... men bara betong under! De bryter typ nacken om de ramlar ner!? Vid en av lekställningarna så stod det ut en lång rostig metalstav som gått sönder...jag såg framför mig hur något av barnen puttade den andra och hur det barnet då blev genomborrat. Pricken över iet var väl att de var ca 30 ungar i rummet med 2 lärare/fröknar. Ehhh, nej tack. Jag tror Oliver blir hemma med oss ett tag till :-)
 
På vägen hem från dagiset så körde vi förbi en skadad hund.... den hade stora köttiga sår på kroppen och led uppenbarligen alldeles förfärligt. Jag stannade moppen och försökte närma mig den men självklart var den väldigt skygg och sprang iväg. Skulle precis ringa Animal Welfare när de kom körande, någon annan måste ha ringt dem. Det var alltså någon grym, fruktansvärd människa som hade hällt kokande olja på den här hunden.... kan ni förstå? Det gör så ont i hjärtat, usch vilka as det finns. Fick också höra idag att Welfare även fick in en skjuten hund den här veckan...vad är det för fel på folk??
 
Våra söta katter, Cookie and Candy flyttade till sitt nya hem igår. Såå glad att Kathleen och Remco, några vänner som arbetar som dykinstruktörer här på ön, just nu gick i tankarna att skaffa katt. De kommer få det så bra där och vi kan äntligen slappna av lite. Det räcker med två hundar. Ska verkligen försöka behärska mig i framtiden även om det är svårt.
 
Vi har varit på husjakt igen. Vi kan bara inte låta bli, det är så kul :-) Vi var o tittade på ett superfint hus häromdagen på Klong Khong...det enda som saknades var pool. Sedan var vi uppe o titade på en poolvilla uppe på berget idag, riktigt fint o mysigt men drygt 3 kilometer från Papillon...lite långt. Även varit o spanat på några nybyggda vrålkåkar uppe på kullen ovanför Klong Khong men det var för dyra för oss....fast galet fina o lyxiga.
I allafall så har nu äntligen Peter kommit ner som äger huset uppe på Garden Hill... så idag fick vi komma in och titta på det huset som vi spanat in länge. Vi älskade det. Helt perfekt faktiskt.Tyvärr har inte det här huset någon privat pool men området Garden HIll har 2 gemensamma stora pooler, den närmsta ca 100 meter från huset. Huset har 3 sovrum, stort kök, vardagsrum och en terrass där vi har utsikt över havet ända till Phi Phi öarna. Garden Hill ligger ca 1,5 km från Papillon. Vi har väl nästan bestämt oss. Vi kommer flytta in 10 mars.
 
Allt går fint på Papillon. Emma har kommit in i matchen nu och det funkar jättebra. Vi är fullbelagda hela tiden och har bra med folk i restaurangen. Vi har verkligen ingenting att klaga på :-) Vi har fantastisk personal!
 
Hej då pluttisar!
 
Sista kvällen innan mamma åkte hem så gick hon, jag och Jamie ut och åt middag på Red Snapper. Det var som vanligt helt otroligt gott. Vi beställde lite gott o blandat från deras tapasmeny..bland annat sparris med parmesanost över....min favorit. Sedan drack vi lite Pina Colada :-)
 
Kolla dessa otroligt söta vännerna som lekta med varandra på en restaurang vi var. Första gången jag sett en hund o katt leka på det här sättet, de var som bästisar.
 
När Jamie o Oliver skulle på träningen i tisdags så ösregnade det...det var alltså ihållande spöregn i flera timmar. Men det hindrade inte dem...vem bryr sig?? :-)
 
Härom dagen så dök Stina från Sverige upp med sin vän Camilla. Stina och jag känner inte varandra sedan tidigare men hennes dotter Lisa bodde på Papillon förra året när Lisa var tillsammans med min brorson. Stina var lika trevlig o sprudlande som sin dotter och det var jättetrevligt att träffas. Hon tog med en gåva till oss som vi uppskattade... den kallas "Släpp tjuren lös"....egentillverkad. Den sysselsatte familjen under middagen och vi lyckades lösa problemet till barnens förtjusning. Tack Stina!!
 
Första december fick barnen äntligen öppna paketen från Corrina som legat här och lockat hur länge som helst. De blev självklart jätteglada för det var både en varsin chokladkalender och leksakskalender. Så nu är december räddat!
 
Ikväll har vi julpysslat.... ujjj så kreativa vi är!
 
Jamies skapelse....
 
Resultatet blev inte så illa faktiskt. Tomtarna av garn i bakgrunden ser kanske något skabbiga ut men vi kom fram till att tomtarna är lite slitna nu efter att ha tillverkat alla julklappar :-)
 
Skulle kunnat lägga ut en otroligt söt bild på Jens när han gick och dammsög här hemma naken.... men eftersom han skulle göra slut med mig då så får jag väl avstå från det. Får spara det fotot för framtida utpressnings-situationer ;-)
 
Nu kommer snart Jens hem, han har jobbat i kväll. Imorgon har vi en hektisk dag framför oss för revisorn kommer och vi har massor att fixa med inför det....men vad gör väl det, livet är gott ändå :-)
 
Stor kram och glad advent på er därhemma!
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Herregud, vad perfekt och ha ett sånt utpressningskort till hands....Här har det snöat hela natten och hela dagen idag. Kallt men mysigt. Selma fick spelet ute i snön och Proppen ville bara in i värmen igen ;-)

Svar: Yes... har sparat dem på ett passande ställe :-) Så mysigt med snö...kan tänka att Selma myser. Proppen är en mes!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-02 / 17:08:30


Postat av: Mona

Oohh, Jamie, vilken tur att du var med och kunde styra upp pysselstunden. Jag visste att du skulle göra jättefina saker :-)) Nu är det bara 11 dagar kvar tills vi åker till Bangkok och 20 dagar tills vi ses ! Det känns som det är 100 saker som vi måste hinna med innan vi åker men sen ska vi koppla av ;-) Kram Mona

Svar: Ohh vad härligt! Stressa nu inte ihjäl dig innan ni åker, då tar det ju 3 veckor att varva ner :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-12-02 / 19:08:00


Postat av: Stina o Camilla

Hej o tack sjalv Caroline, det var jattekul att fa traffa dig och se hur fint ni har det pa Papillon. Hoppas vi ses igen.

Postat den: 2012-12-07 / 15:57:48


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!