Nedräkning...slutspurt.


Ohh vad vi längtar till maj nu. Såå trött på att ständigt stå givakt nere på Papillon eller hemma när man väntar på en incheckning. Vi är fortfarande fullbokade och jag tror faktiskt att vi hade haft rätt bra med folk i maj också ifall vi hade orkat ha öppet.......men just nu är det inte värt det, kanske nästa år.
 
Idag är det lördag och barnen är lediga från skolan, detta har de firat med att bråka hela morgonen om småsaker. De där två är antingen eller.....ena sekunden skrattar de och kramas, nästa så gallskriker de och försöker ta död på varandra. Vi har en svensk familj på Papillon just nu som har killar i samma ålder, så Jamie o Oliver vill ner o leka med dem....Kasper som ena killen heter är störtskön och har en massa lego med sig :-)
 
Vi har också underbart sprudlande människor hos oss nu från Australien, man blir glad bara man ser dem, otrolig energi och positivitet, de pratar heeela tiden. När jag checkade in dem så hann kvinnan berätta halva sitt liv för mig och till slut fick mannen stoppa henne o säga: - älskling, hon har fler gäster att ta hand om också ;-)
 
Häromdagen fick vi en kass Review....det kändes tungt. Den var väl inte helt kass men den var bara 5.3 utan 10 på Agoda och de skrev: - It was ok, but nothing special. Some of the staff was very helpful.
Hmm, vem var det som inte uppfattades som hjälpsam?? Inte kul men lite väntat. April är en månad som är upplagd för dåliga Reviews, man är trött efter en lång säsong och det är lätt att slappna av. Energin finns inte alltid till att gå runt och vara social med alla gäster och det är ju det som är vår styrka. I alla fall fick det oss att gå upp på tå igen och nu har vi varit väldigt väldigt hjälpsamma sista dagarna :-) Oavsett hur vi känner oss så är det bara ut o lägga på ett leende, det är deras semester och för de spelar det ingen roll om det är början eller slutet på säsongen. Igår fick vi ett par riktigt bra Reviews igen så nu känns det lite bättre.
 
Jag fortsätter min husmorskarriär....har lagat min egen thaimat varje dag denna veckan OCH har tillverkat egen fil. Otroligt enkelt och gott, vi har ju inte fil här nere men så fick jag tipset att tillverka egen genom att blanda 1 dl yogurt med 9 dl mjölk....låta stå i rumstemperatur i ett dygn och sedan in i kylskåpet.....blev perfekt!!!
 
Jag och Jens har nu blivit riktiga glassmonster, vi har varje dag i två veckor plockat hem glass från Papillon eftersom vi ska stänga snart.....så nu har vi blivit nästan beroende. Det är kulglass i alla de smaker och jag har fastnat helt för kaffeglassen...så himla god! Som ni förstår så har glassen och även en massa pajer o annat gott gjort, att i kombination med INGEN träning så ser jag nu ut som en riktig puma ;-)
 
Jamie som ska latcha runt på Papillon :-)
 
Vår egen skörd :-)
 
Under huset där vi bor så har en familj bosatt sig. En mamma med 5 små valpar. De är så skygga så ingen får komma nära varken mamman eller valparna. De håller oss vakna på nätterna de rackarna men de är ju så söta så man kan ju inte bli arg. Vi har försökt i timmavis att förtjäna deras förtroende, vi sitter stilla på huk och bara väntar. Vi har nått lite framsteg men ännu får vi inte komma så nära så att vi rör vid dem.
 
Det är hårt jobb för mamman att ta hand om alla valparna men hon gör ett strålande jobb och vi hjälper till så gott vi kan genom att mata både henne och valparna. Vi har kontaktat Animal Welfare som kommer att hämta dem när de vuxit till sig lite och kastrera/ sterilisera dem.....och förhoppningsvis hitta familjer till dem. Annars blir de vildhundar och det vore synd, önskar de kunde få en kärleksfull familj.
 
Oliver utanför sitt klassrum....
 
En lite sur Oliver...men lika söt ändå :-)
 
Här är det fredagsavslutning i salan...
 
....och det är Jamies klass som står för underhållningen. De sjunger och spexar för full hals.
 
Här leker killarna tillsammans med Kasper som bor på Papillon just nu och Dina (Sunnys dotter).
 
Igår kväll åkte vi ner och åt middag på ThaiCat. De stänger för säsongen om några veckor så vi passar på att njuta.
 
Och tittar på solnedgången....
 
Kram på er, hoppas ni mår gott där hemma!
 
/// Caroline
 
 
 


Postat av: Agneta

Alltså reviews... Tror inte att ni ska ta enstaka negativa så hårt. När jag plöjer tripadvisor efter ställen jag känner till undrar jag ibland om jag bott på samma ställe som de som skriver. Och det en uppfattar som poor breakfast blir fantastic breakfast för någon annan. Tycke pch smak...

Inte ens faktauppgifter går att lita på, någon skriver För långt från byn, andra skriver Nära till byn.

Så ta det med ro om du känner att det inte är motiverat, är mitt tips.

Svar: Det ligger väl en hel del i det....man får nog sluta hetsa upp sig :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2013-04-20 / 09:45:23


Postat av: Ditte

Härlig, inspirerande läsning och underbara bilder. KLart att det är ett hårt jobb ni har så jag hoppas att ni snart kan få vil upp er lite.
Längtar redan tillbaka till Thailand trots att vi kom hem för några dagar sedan efter en månads vistelse. (Var där i dec. 2012 också)
Apropå en halvrisig kommnentar så bortse från den. Precis som Agneta skriver så finns missnöjda människor överallt. Och de kan vara missnöjda med allt från att det inte är som hemma till att vara missnöjda med sig själva.
Hoppas vid tillfälle komma till Lanta och bo på Papillon. Har aldrig varit där trots många resor i och till Thailand.
Och här i Stockholm är det vår idag!!

Svar: Tack Ditte..... och välkommen till Papillon om du har vägarna förbi Lanta :-)
gronqvist.blogg.se

http://akker.blogg.se Postat den: 2013-04-20 / 17:25:11


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:
Spara uppgifter!