Nu känns allt jättebra!


 Här sitter jag o mår bra :-) Allt flyter på så bra nu tycker jag. Igår hände en sak som var en mycket glad överaskning..... vi anställde en person till Papillon. Minns ni att jag nämnde att vi raggade lite på en kille som jobbade på Klong Dao för att vi ville ha honom hos oss. Han sa ju till oss att han skulle arbeta på den restaurangen tom 28 oktober och sedan kunde han börja hos oss. Men man har ju lärt sig att vara lite försiktig i sina förhoppningar så vi tog det med en nypa salt och mycket riktigt var han försvunnen från den restaurangen när vi kom dit en vecka senare...de sa att han hade slutat. Eftersom han inte hörde av sig till oss så tog vi för givet att han tog jobb någon annanstans. Jag var lite sur över det eftersom han lät så himla säker när han lovade oss....tänkte en del dumma saker om honom ;-)
 
Vi letade ju vidare o har några andra på gång nu men inga klockrena. Så helt plötsligt igår dök Pat upp, alltså killen från restaurangen. För honom var det självklart, han sa: - Men jag sa ju att jag skulle börja hos er efter 28 oktober?? Enligt honom hade han fått åka hem eftersom hans farför dött....... det tar jag dock med en stor nypa salt för det är en väldigt vanlig ursäkt här i Thailand. I vilket fall gillar vi honom och vi bestämde oss för att ge honom en chans, han verkar väldigt bra. Egentligen har vi en annan kille som vill jobba hos oss nu, som har 16 års erfarenhet i branschen o är extremt serviceminded..... problemet är att både jag o Jens får en dålig känsla för honom varje gång vi träffar honom, han är för mycket....han känns inte ärlig. Han lismar för mycket o han talar bara om allt han kan hela tiden. Tror han skulle bli för bossig för våra tjejer. Pat däremot är väldigt mjuk o trevlig....känns ödmjuk o go. Vi hoppas på honom! Han är lite äldre, kanske runt 40. Trygg, lugn och har erfarenhet av många olika uppgifter. Talar bra engelska (för att vara i Thailand). Tjohooo!!
 
Sen har vi utökat familjen med två små kattungar, flickor. De stackarna tillbringade sina första månader i en lergrop typ...nu ska de få det bra :-) Vi har dem i en inhängnad nu i början så att de vänjer sig....och framför allt så att Naala vänjer sig. Hon kommer ju jaga iväg dem direkt annars, det är ju det bästa hon vet. Oliver är i himlen förstås och det var jag också tills jag insåg att det föll på min lott att rensa kattlådan typ 10 gånger om dagen.
 
Vi har bara en bungalow med gäster just nu.... det är ju så här i oktober, går upp o ner hela tiden..... men det är ok för vi är nästan helt fullbelagda from november.
 
En mycket glad överaskning är att sprayningarna mot mygg funkar kanon. Sedan Sören började spraya har vi knappt haft en enda mygga, jag har inte använt något myggmedel på flera veckor.
 
Jimmy har mindre än en vecka kvar nu och samma dag som han åker hem kommer mamma hit. Hon kommer på morgonen och Jimmy åker hem på kvällen... så de hinner typ säga hej :-)
 
Pratade med Mona (syster) igår, planerade lite för deras ankomst, de ska ju fira jul här. Ska bli jättekul!
 
Denna helgen ska vi ha lite "kick-off mys för vår personal tänkte vi. Imorgon ska alla killarna (Jens, Daeng, Jamie, Jimmy och Magnus (från Round House) åka ut o fiska hela dagen, de har hyrt en speedboat. På lördag är det sedan dags för oss tjejer, vi ska in till Serenity Spa och ta varsin 2,5 timmar behandling...inte fel alls :-)
 
Oliver är lycklig över sin nya lekstuga. Här får vi komma o handla. Han är dyr, tar 5000 bath för en kopp kaffe.
 
Vår lilla mysa, hon ligger alltid under vår "slapp hörna" i restaurangen o sover på dagarna.
 
Eller leker hon med sin kompis som kommer varje dag o hälsar på. En liten hanne som är riktigt busig o valpig, vi vet inte vem han tillhör.
 
Jimmy o Jens fick den nya dörren på plats i dubbelbungen.
 
Det var i sista stund för vi har en incheckning där imorgon :-)
 
Här är våra nya gosingar, Candy o Cookie. Candy (den mörka) är Jamies o Cookie är Olivers.
 
Oliver är mer i buren än någon annanstans nu :-)
 
Papillon by night. Personalen börjar bli riktigt duktiga o inarbetade nu, de klarar rätt många gäster utan någon hjälp från Jens så vi kan hitta på mer o mer själva på kvällarna.
 
Igår åkte vi inte till Saladan o shoppade lite och sedan satte oss o åt middag på en mysig restaurang i Saladan, Catfish.
 
Kram Caroline
 
 
 
 


Postat av: Corrina

Hoppas nu att han är en klippa den nya killen.....det vore ju kul om det kunde gå som på räls ett tag framöver ;-)
Idag är det 63 dagar kvar till jag kommer ner till er ;-)

Svar: O det ska bli så himla mysigt när ni kommer :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-25 / 11:48:50


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!