Gör vi det bästa av livet??


 
Usch, idag är det en sorgens dag på Koh Lanta. Det hände en väldigt tragisk olycka natten mellan fredag och lördag. Maj-Britt (Majsan), en av lärarna på Lilla Svenska Skolan var på väg hem på sin moped och blev påkörd av en stor bil. Maj-Britt omkom direkt och många människor på Lanta mår självklart väldigt dåligt över det här. Ett antal personer har kommit förbi olycksplatsen efterår vilket har varit traumatiskt och många undrar naturligtvis hur det kunde hända. Ibland hjälper det tyvärr inte att man har hjälm. Maj-Britt hade 2 barn i Sverige som nu måste genomlida det här.....det gör ont i hjärtat när man tänker på det.
 
Idag samlades alla barn och även vi föräldrar på skolan tillsammans med en präst från Svenska Kyrkan. Eftersom Maj-Britt varit på skolan i många år så är det många som har starka band till henne vilket gör det väldigt känslosamt....många sörjer. Imorgon ska vi samlas på stranden utanför Paz Indianbar som var Maj-Britts favoritställe och sända upp en kärleksfull hälsning, detta görs i Thailand genom att tända en sorts rislampa som sakta stiger upp mot himlen.
 
När en sådan här sak händer så kan man inte annat än börja fundera på livet. På ett ögonblick kan jag eller någon av mina älskade nära och kära vara borta, det är skrämmande. Det händer varje dag vi har ju inte en aning om när det är dags. De flesta av oss har ju förlorat någon man älskar men ändå intalar vi oss att det kommer inte hända oss.
 
Vi har pratat en del om det den här helgen och vi är väl överens om en sak. Om det händer så vill vi aldrig behöva tänka: - Åhh varför njöt vi inte mer av livet? Varför tog vi inte tillvara på tiden tillsammans? Varför gjorde vi inte allt vi drömde om? Varför la vi vår energi på saker som inte betyder något istället för att ha roligt tillsammans?
 
Vi kom fram till att mycket handlar om vilken inställning vi har i livet. Det är vi själva som väljer hur vi ska möta alla utmaningar. Det är vi själva som bestämmer vilken syn vi har på alla småsaker under dagen. Även tråkiga "måsten" kan ju bli roliga om vi bestämmer oss för det. Dessutom borde vi ju aldrig använda ordet måsten för redan där har vi ju bestämt att vi gör något mot vår vilja och då blir det tråkigt. Om dagarna bara består av måsten så njuter vi ju inte av livet.
 
Vi tog ett så enkelt exempel som att vi har talat ett tag om att vi "måste" sätta upp ett staket mot vår stora komposthög på Papillon. En sak som mest känns tråkig och stressande. Men det är ju galet att tänka så, det är ju ingen som tvingar oss att göra det, världen går inte under om vi struntar i det. Faktum är ju att det här är något som vi väljer att göra för att vi tycker om att ha fint omkring oss och för att vi tycker om att göra det fint för våra gäster. Hur kan det då bli något negativt?? Jo enbart för att vi har fel inställning.
 
Och sluta gnälla över småsaker, vi har verkligen inte ett shit att gnälla över i vårt liv så lägg ner!!!
 
Vi har också kommit på att vi måste njuta mer av våra framgångar. Det känns lite idag som att när vi har lyckats med något bra eller blivit färdiga med ett stort projekt så rusar vi bara vidare till nästa istället för att stanna upp och klappa oss på axeln lite...fira att det går så bra och att vi är så duktiga..... allt blir ju så mycket roligare om man tänker till lite och firar det vi lyckas med i livet. Det är lätt gjort att bara reflektera över problemen och svårigheterna.
 
Summa sumarum... vi är ganska bra på att uppskatta livet.... vi talar ofta om vilken otrolig tur vi har och hur fantastiskt det känns att vi är friska och får leva vår dröm. Däremot behöver vi bli bättre på att ha roligt i nuet. Vi ska inte vänta med med att njuta tills något är klart, vi ska ju njuta och ha roligt när vi gör det..... sluta känna stress och slappna av. Det finns inga måsten och livet ska uppskattas varje dag för vi vet inte om det är för sent imorgon. Det är faktiskt vårt ansvar som människor att göra det bästa vi kan av den största gåvan som finns... LIVET!
 
Idag blev det lite eftertänksamt och djupt..... men så är det ibland :-)
 
Stor kram på er, hoppas ni mår toppen och njuter av Era liv!
 
// Caroline
 
Här är vi nere på stranden  o leker o badar. Jamie har två kompisar hemma.
 
Min Adonis....eller? ;-)
 
Härom dagen var vi nere på Klong Nin o hälsade på Magnus o Malin som har Round House. Då fick vi syn på den här coola bambu-lekstugan vilket resulterade i att vi själva åkte o beställde en likadan. Blir jättekul för Oliver som kan leka affär o sånt i den.
 
Grabbarna har äntligen fått tummen ur och börjat jobba på dubbelbungen. Här står de o diskuterar hur de ska göra hålet för att kunna sätta in mellandörren. Det var inte enkelt alls, det är stenhårt material och trots alla verktyg Jimmy hade med från Sverige slutade det ändå med att de fick borra 100-tals hål och sedan banka ut den.
 
 
Jimmy här läckert iklädd Nings fiskarbyxor :-)
 
Häromdagen åkte jag o Oliver till Lanta Animal Welfare för att kela med valparna. Livsfarligt självklart, jag vill ju ta med alla hem. Nu har vi iallafall lyckats övertyga Jens om att skaffa en kattunge till Papillon, så det kommer nog ske de närmsta dagarna till Olivers stora förtjusning :-)
 
Jimmy har köpt ny motorcykel. Självklart ska han vara värst så han köpte en superfin 135:a medan vi andra kör runt med 125:or :-)
 
Häromkvällen satt vi på Klong Dao o njöt av solnedgången.
 
Paz hade premiäröppning och det är ju ett av de bästa ställena på ön!
 
Igår lovade vi barnen en picknick så vi drog ner till en öde strand. Jimmy försöker spänna sig lite även om det inte syns :-)
 
Vi har fått en ny städare hemma. Folk talar om den nakna kocken men den nakna städaren går inte heller av för hackor :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.  


Postat av: Anonym

Oh, vilken tankeställare. Först grät jag en skvätt och tänkte vad vackert osant. Ta väl vara på er. Hälsa Jimmy. Tusen skyddsänglar över er. Kram Monica.

Svar: Stor kram till dig Monica...hoppas ni mår gott! Skyddsänglarna verkar vara på plats för vi mår finfint just nu!
Kram Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-21 / 17:18:51


Postat av: Corrina

Hua....där fick man sig en tankeställare......men det behövs ibland . Saknar er Kram Corrina

Svar: Kram!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-21 / 18:17:53


Postat av: Bodil Johansson

Du kan då skriva så man bara inte kan sluta läsa! Fick man sig ett litet uppvaknande, även om jag försöker att ha roligt på resan för det mesta. Kramar till er alla från familjen i Blekinge.

Svar: Stor kram till dig Bodil, saknar dig! Hoppas du mår fint och att du har roligt på resan betvivlar jag inte det minsta :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-21 / 20:04:33


Postat av: annelie

usch vad sorgligt ,men så är livet i bland det går upp och ner alltid ledsamt att mista någon ,ha det bra och var rädda om er/kram

Svar: Tack Annelie. Hoppas allt är bra med dig, nu är det väl inte länge kvar tills du blir mormor :-)
//Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-22 / 11:26:52


Postat av: Lotta

Usch ja. Våra vänner förlorade sin lille 3-åriga son i en fruktansvärd tågolycka för fyra veckor sedan och allt jag tänker på är att varje liten sekund kan vara den sista hur ung eller gammal man är.
En av mina första tankar var att om jag bara haft pengar hade jag tagit med mig min familj och åkt ner till Lanta för att njuta av livet.

Ta hand om er!

/en gäst från förra säsongen

Svar: Fyy Lotta, det var verkligen hemskt att höra. Det är ju den värsta mardrömmen på jorden. Vad som helst, bara inte barnen. Jag lider med dem. Det är iallafall tur att alla tragiska händelser ger lite eftertanke.
Stor kram till er!

//Caroline
gronqvist.blogg.se

http://lottaplott.blogspot.com Postat den: 2012-10-22 / 21:20:10


Postat av: Fredman

Fina reflektioner efter en tragisk händelse!

Svar: Tack Fredman...det behövs ibland. Man kan aldrig reflektera för mycket :-)
//Caroline
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-22 / 23:52:49


Postat av: Els-Mari

Ja, det gäller att ta vara på varje minut, och njuta av livet . Det kommer alltid något tragiskt någon gång för oss alla, men man måste gå vidare. Trots allt så är jag glad att se att ni har det bra. Naturligtvis längtar jag efter er, vill krama om er allihop.Det går fort till Jul, så nu får ni skriva en önskelista. Vi hörs. Många Kramar Els-Mari.

Svar: Vi saknar dig med Els-Mari! :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-10-23 / 15:41:24


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!