Så blev det lugnt igen....


Här på Koh Lanta är det lugna gatan nu..... känns som om högsäsongen är över. Vanligtvis håller det i sig tills i mitten av april men nu gick det ner redan i mitten på mars. Vi är nästan fullbokade så det stör inte oss så mycket men det märks ändå att tempot har gått ner rejält. Det är mycket mindre folk på stränderna och inne i Saladan har till o med vissa butiker stängt för säsongen.... även en del restauranger och resorts.

Vi mår iallafall toppen, tycker det är jätteskönt att det är lugnt nu. Jag o Jens jobbar mycket mindre nu, vi glassar mest och njuter av vårt nya boende.... vi har ju helt plötsligt fått ett "normalt" liv igen. Barnen älskar vårt boende, sitt eget rum och den roliga poolen som är så djup att de kan dyka i den. Jamie leker en hel del med kompisar också, men snart är det många av barnen som åker hem. Lukas är kvar ganska länge o det är ju Jamies bästa kompis.... I slutet tror jag att de bara är 5 barn. Jamie kommer nog vilja vara ledig en del i maj dock eftersom vi är lediga och kommer hitta på mycket....det är ju inte hela världen när han går i nollan.

Jag håller just nu på att ta mitt dykcert..... hade en heldag igår med prov och övningar i poolen och imorgon ska jag ut på havet och göra 3 dyk....och efter det ett stort slutprov o sen är det klart!!! Hoppas bara allt går bra imon, det är ju inte samma sak att göra alla övningar 8 meter ner som i poolen. Exempel på övningar som vi gör är:

- Tar av och tar på masken under vattnet (låter ju enkelt men det är det inte kan jag säga, hjärnan säger nej till det och man slutar andas om man inte hela tiden tänker på att ta nya andetag. Sedan måste man simma ett antal meter utan mask.
- Övar på att strypa lufttillförseln, använda extraslangen och även dela slang med "kompisen".
- Rädda kompisen eller iallafall försöka....om något händer.
- Akuta uppstigningar från olika meter.
- Ta av sig all utrustning under vattnet...väst och tub o allt.
- Övar att stiga och sjunka med hjälp av andningen men också med hjälp av utrustningen.
...och mycket mycket mer.

Teorin handlar exempelvis om:

- Allt om utrustning, tuber o sånt.
- Livräddning och hur man hanterar problemsituationer.
- Hur man räknar ut hur djupt man får gå och hur långt det måste vara emellan dina dyk (för att kroppen inte ska ta skada)
- Hur man hanterar olika strömmer.
- Hur kroppen reagerar på trycket och hur man hanterar det.
- Buddy-systemet...hur man hjälper varandra och checkar varandra.
- Dykspråket, alla olika signaler.

Vi får väl se hur det går imon....förhoppningsvis kan jag stoltsera med ett cert på kvällen men jag är inte helt säker.... kände lite panikkänslor i poolen igår. Men det måste gå, det finns inget alternativ för jag ska bli en dykare, punkt slut!!

Denge-febern härjar på Koh Lanta nu, sådär kul faktiskt. Mest på de stora resorten, det sprids ju mer där det är mycket folk. Vi funderar ändå på att ta hit några som sprutar ifall ifall, man kan ju bli väldigt sjuk och det längtar man ju inte efter. Jimmy Engvall fick det när de var här sist o han var ju sjuk i typ 1,5 månad.... eller inte sjuk kanske men väldigt matt och trött.

Idag dök Cina upp, en gammal arbetskompis från Strålfors, det var kul att se henne och nu ikväll kom hon hit tillsammans med sin man och vi har suttit o pratat ett bra tag. De hade med sig saltgodis och Tara-tidningar......JAAAAA!!
Idag sa vi också hejdå till Jessica, hon och Nathalie har ju varit på Lanta i 5 månader nu så det känns konstigt att de åker hem.

Idag har vi beställt en jättefin och dyr kaffemaskin från Bon Cafe...... vi skylde på att den vi har börjar bli dålig och att det är väldigt viktigt att kaffet vi serverar till gästerna håller rätt temperatur osv..... men egentligen tror jag mest det var för att vi ska kunna ta med oss den gamla till vår lägenhet... vi gillar inte snabbkaffe, o vi älskar Bon Café! Lite lyxigt o dumt kanske men ibland måste man bara :-)


 
Här flyttar  vi ur vår bungalow som varit vårt hem i 6 månader.... kan säga att vår städerska hade ett grovjobb framför sig.



Två lyckliga barn i sitt nya rum!



Ohhhh lyckan att få fylla upp kylskåpet.... har ätit så mycket så jag var tvungen att intervall-träna idag av ren ångest :-)


Första kvällen vi flyttade in så tog vi ett sent dopp i poolen.... det tyckte barnen var jättekul :-)



Oliver blir nog en duktig simmare nu för han bottnar ingenstans i den nya poolen....



Så nu möts vi av denna utsikten på morgonen... känns helt ok! ;-)



Tycker mest vi går runt o ler hela tiden nu :-) Morgonkaffe i lugn o ro, inga gäster att ta hänsyn till.



Vi fick genast en inneboende.....Kao Dam som katten heter (betyder svart och vit på Thai) blev Olivers bästis och tog det som helt naturligt att vandra in hos oss och gjorde sig hemmastadd.



Oliver vill bara berätta att han hade den här i sin fot.... och att det inte var skönt :-)



Jamie ser kanske uttråkad ut men det är han inte....mormor har nämligen börjat läsa en ny bok för barnen som heter vargbröder o den är såå spännande!

Kram Caroline








Postat av: Corrina

Gud vad mysigt det ser ut.....det är ni värda :-)

Postat den: 2012-03-28 / 16:15:59


Postat av: Anonym

Vad fina ni är, du ser så fräsch o lycklig ut Caroline! Barnen ser så stora ut. Oliver har vuxit ifatt Valter o han är ju nästa helt blond! vad hette dykskolan du går på?

Kram

Postat den: 2012-03-28 / 22:01:50


Postat av: Caroline

ohhhh tack, vad snäll du är! :-)



Vi går hos Palm Beach Divers

http://www.palmbeachdivers.com/



du hittar även länken på vår hemsida. De är ett jättegott gäng där borta och vill du ha en svensk instruktör så har de en jätteskön o lugn kille som heter Simon.

Postat den: 2012-03-29 / 01:52:11


Postat av: Els-Mari

Jag gläds med er. Det måste kännas underbart att få en så fin lägenhet och så stor plats. Ni ser så nöjda ut. Barnen ser också ut att trivas. Njut varje stund och ha det så bra. Grattis Jens på din födelsedag. Jag ringer på fredag, eftersom jag jag jobbar på lördag. Kram på er alla. Ha det så bra.

Postat den: 2012-03-29 / 20:04:21


Postat av: Fam Nilsson

Skönt att ni hittat ett sånt kanon ställe!

O jens GRATTIS på födelsedagen

Hoppas du får en bra dag

Hipp Hipp Hurra

Postat den: 2012-03-30 / 12:19:49


Postat av: Ida

Vad gott att ni kommit in i lägenheten, ser ju hur mysigt ut som helst!! Men jag är lite besviken på er, vad var det för syndiga flaskor i kylen, ni dricker väl inte alkohol därborta....:O

Postat den: 2012-04-01 / 20:47:24


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!