Shopping shopping shopping :-)


Idag har varit en enda stor shoppingdag. Vi hann inte ens med Kungliga Palatset så det får vi ta imorgon. Vi började dagen med en sovmorgon och sen frukost så kom inte iväg förrän 11.30. Vi valde att ta en taxi till Pratunam vilket var ett misstag, pga trafiken tog taxiresan nästan 40 minuter, hade nog gått snabbare att gå. Måste börja åka skytrain också men vi är lite mesiga... orkar inte sätta oss in i var man ska hoppa av och vilken station som är närmast dit vi ska osv osv. Men vi ska ta oss i kragen imorgon (tror jag).
 
Iallafall så var Pratunam marknad inte så mycket att ha....vet inte varför jag gillade den sist, tycker inte det fanns något av värde den här gången. Tror faktiskt att helgmarknaden Chatuchak är bättre... ska nog åka dit istället. Vi letade oss fram till ett köpcentrum precis bredvid Pratunam som hette Indra och det var faktiskt helt ok. Många affärer och ganska fräscht (till skillnad från marknaderna). Här passade vi på att ta en fika på Dunkin Donuts vilket var mysigt fram tills att en stor fet kackerlacka ramlade ner från en springa i taket (welcome to Thailand :-)
 
Vi började sedan leta efter en affär som hade kuddfordral och sänglöpare till Papillon... vi hittade många men tyvärr var alla butiker så små att de bara hade ett fåtal av varje. Dessutom talade de väldigt dålig engelska på det här varuhuset (där det är mest Thaiare som handlar) och det slutade med att jag fastnade i en diskussion med en affärsinnehavare som missuppfattade mig fullständigt och till slut stod jag där med henne och innehavaren till grannbutiken samt 3 andra thailändare som kom springande med varor hon ringt efter (som hon trodde jag ville ha). Tack o lov kom det en annan kund som kunde både thai och engelska som tolkade och redde upp situationen.... vi bestämde oss för att dra vidare istället. Vi valde ännu en gång MBK.
 
Vi trodde att vi var klara med MBK eftersom vi varit där de andra gångerna men det var vi alltså inte. Vi älskar verkligen MBK och det växer för varje gång vi är där. Vi hittar precis allt vi vill ha där, behöver inte åka någon annanstans. En bonus är att det är luftkonditionerat och väldigt rent o fräscht. 8 våningar med omkring 2000 butiker och matstället/ caféer för energitankning. Vi hittade nästan allt vi behövde och till väldigt bra priser dessutom. Barnen är som vanligt älskade och de fick små presenter från butiksinnehavarna var vi än gick, Thailändare är verkligen galna i barn. Jamie kan tycka att de är jobbiga när de blir för närgångna medan Oliver bara smilar upp sig och njuter av uppmärksamheten :-)
 
Efter shoppingen tog vi ett dopp i poolen.... vi tog några bilder som jag tänkte lägga ut men tyvärr var en stor fet säl i grön bikini med alla bilderna så det blir inget med det. Jag väntar tills jag har kommit igång med thaiboxning och ser ut som en puma :-))
 
Ikväll gick vi ut på en restaurang i närheten som såg jättemysig ut. Precis när vi fått in maten så inser jag att jag inte har någon plånbok. Blev svettig o funderade på när den blev stulen... hade den senast i en taxi från MBK. Jens begav sig hemåt till hotellet för att leta, vi hade ju inte ens pengar till att betala notan så jag o barnen fick sitta kvar o försöka trycka ner maten vilket inte var så lätt med de panikkänslorna. Efter ett tag kom jag på var plånboken var (i en låda på hotellet) och insåg att Jens aldrig kommer hitta den där. Jag la den där när vi skulle ner till poolen just för att ingen skulle hitta den...vi hade nämligen mycket pengar i den. Såååå klantigt att glömma det!! Fick hjälp av restaurangen att ringa till receptionen på vårt hotell för självklart hade jag glömt telefonen också.... receptionisten sa att Jens precis gått ut igen. Sen tog det evigheter innan Jens kom för han hade ju lyckats hitta sin egen plånbok och begett sig till en bankomat som låg på andra sidan Sukumvit Road.... vilket innebar att han fick riskera livet för att ta sig över med den trafiken...finns inga övergångställen. När Jens till slut kom tillbaka till restaurangen så fick jag skamset berätta...och han fick äta kall mat. Men men, han kom över det rätt snart, han måste ju förstå att även solen har sina fläckar ;-)
 
Pratunam består av små gränder med mängder av små butiker.
 
Mycket av det som säljs faller mig inte så himla mycket i smaken :-)
 
Men för mormor som är en dramaqueen hade det nog varit paradiset... men hon är ju tyvärr inte här, snyft...saknar henne redan. Vi är så vana vid att hon alltid är med, barnen har säkert sagt 10 gånger idag - ohh det här hade mormor gillat.
 
Fika på Dunkin Donats (innan kackerlacksbesöket).
 
Här har vi kommit fram till MBK.... Oliver hittade en grön kompis. I lampbutiken ovan köpte vi massor av lampor till Papillons restaurang så de kunde nog stänga efter att vi gått :-)
 
Det blev en Italiensk restaurang ikväll...fast vi välde thaimat och pizza.
 
Fried chicken with cashewnuts... den absolut godaste rätten i Thailand om jag får välja!!
 
Dagens inköp. Lamporna till restaurangen i olika färger och storlekar köpte vi 13 st. Kuddöverdrag i grönt och vinrött....hälften av bungarna ska gå i rött och hälften i grönt. Sänglöpare i svart och väggprydnader i alla olika färger. Imorgon ska vi försöka hitta tavlor och även lampor till bungarna.
 
Kolla in mina nya fordral till telefonen och surfplattan. Våning 4 på MBK är smockfullt med precis alla teknikprylar och tillbehör. Fordralet till plattan var superbra, ställbart i 4 olika nivåer och roterbart så man även kan ha den stående. Oliver och Jamie köpte varsin robot.
 
Dags att krypa ner...imorgon är en ny härlig dag :-)
 
Kram Caroline
 
 
 
 
 
 


Postat av: Anonym

hej va kul att läsa om er igen , kram kram / sussi

Postat den: 2012-08-04 / 19:02:38


Postat av: Mona

Det verkar som vi får ta ett långt samtal när ni är tillbaka på Pappilon så vi kan planera våra dagar i Bangkok, minut för minut.... :) men de kanske slutar med att MBK får mest besök ... ?

Postat den: 2012-08-05 / 10:48:29


Postat av: Caroline

Tack Sussi :-)

Ja Mona, det är mycket att välja på men MBK är ju ett säkert kort :-)

Postat den: 2012-08-05 / 15:45:52


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!