Nu brinner livsgnistan :-)


Ja idag ler vi ikapp med solen.... vi är som kalvar på grönbete :-)
 
Resan var så där.... även om Qatar var ett toppenbolag så är det jobbigt, det går inte att komma ifrån. Vi gick upp kl 4 på onsdagsnatten i Sverige, och sedan dess har vi sovit ett par timmar....så man är lagom mör nu. Kl är 21 här i Thailand fredagkväll så snart ska vi sova gott. Qatar hade fina plan, bra service. Mellanlandningen i Doha halvvägs gick bra, de hade tack o lov tänkt till lite så i vänthallen fanns det en enorm lekplats, perfekt!
 
När vi kom till hotellet imorse blev vi väldigt glada... hotellet var så fint och personalen var supertrevliga. Vårt rum var inte färdigt så tidigt så vi gick o åt lite frukost i närheten och sedan la oss vid poolen. Jamie o Oliver var helt lyriska över att få bada i pool igen, uuhh vad de lekte. Jag såg ett lyxigt gym bakom poolen också men jag förträngde att det fanns är så fort som möjligt :-)
 
När vi sedan fick vårt rum trodde vi knappt det var sant. Hur stort som helst. Fint sovrum med enorm säng och flatscreen på väggen.... tillhörande lyxigt badrum med både kar och dusch. Sedan vardagsrum med tv, skrivbord, matbord..... sedan kök och hall med tvättmaskin o hela kittet :-) För det här betalar vi bara 2600 kr för 4 nätter inkl frukost...ändå är läget jättebra på Sukumvit soi 29...gåavstånd till nya gallerian Terminal 21 och Emporium. 5 min till närmsta skytrainstation. Borde nästan finna någon kugge...vi får väl se om vi upptäcker någon :-)
 
Vi slumrade en stund på hotellet i eftermiddags och sedan tog vi en promenad bort till nya gallerian Terminal 21 som vi hört mycket gott om. Den var jättefin och ovanlig. Varje våning hade teman: Rom, Istanbul, Carribien, London, Paris, Tokyo, San Fransisco osv. Sedan fanns 1 våning med mat från hela världen.... och en våning med en typ av saluhall...en massa delikatesser. Det var kul :-)
 
Imorgon tänkte vi börja med att åka till en stor marknad som heter Pratunam..... och på eftermiddagen ska vi åka till Kungliga Palatset...vi har lovat Jamie det flera gånger så nu ska det äntligen bli av!
 
 
Vårt sovrum på Legacy Suite Bangkok.
 
Vardagsrummet...
 
Vardagsrum med kök och hall i bakgrunden...
 
Bangkoks trafik... hörde idag att det går 25 miljoner bilar i den här staden.... skulle inte förvåna mig om 20 milj av dem är taxibilar.
 
Det finns dock ett stort utbyggt skytrain-nät så vi tänkte ge oss på det den här gången.
 
Här har vi det nya Terminal 21 som vi besökte idag...
 
Superfint... Här ser ni lite av våningen som har temat Rom...
 
och här från våningen Tokyo....
 
o den här våningen kanske ni kan gissa själva :-)
 
Överallt ligger det små söta butiker och caféer....
 
Lunch-time!! Jamie o Oliver tog en massaman, jag en chicken - cashew och Jens en Larb-gai.....det var länge sen!!
 
En miniatyr av San Fransisco-bron.....
 
Tänkte avsluta med den här bilden som jag tog när vi promenerade hemåt....så himla typiskt thailändare nämligen. En av ägarna i den här stora fastigheten bestämde sig tydligen för att "hotta" till sin våning.... hängde de andra på? Näää :-)
 
Puss o kram på er... vi hörs snart igen!
 
//Caroline
 
 


Postat av: Mona

Vi är oroliga över hur vi ska hinna med BÅDE MBK och Terminal 21 ..... :-) vad härligt att allt gått bra och att ni är på plats ! Kram Mona

Postat den: 2012-08-03 / 18:07:05


Postat av: Corrina

Jag är inte avundsjuk alls....jag har precis arbetat färdeigt och bakom kassan i affären var det bara 29 grader varm ....så det är precis som hos er ;-))

Postat den: 2012-08-03 / 20:45:09


Postat av: Sara

Åh, min butik med de små klänningarna!! Vill ha :)))
Blir riktigt sugen på Bangkok vilket betyder att vi åker till Thailand fler ggr:)
Njut och hoppas ni får det riktigt mysigt.
Kraaam

Postat den: 2012-08-04 / 08:08:24


Postat av: Caroline

Ja Sara, mycket kvinnligt mode här... massor för dig!

Corrina, usch!! 29 grader är bara kul när man ligger på stranden i bikini :-)

Ja Mona, jag tror båda är något för er men ska man välja så leder MBK shoppingmässigt.

Postat den: 2012-08-05 / 15:50:13


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!