Åhhh vad vi jobbar..... och åhh vad kul det är!


Heeej!
 
Hur mås det i stugan där hemma? Hösten kommit ännu?
Här har iallafall regnperioden kommit, det regnar så mycket på nätterna att vi har svårt att sova. Vi börjar vänja oss nu och tar med oss regnställ vart vi än åker för även om himlen är klarblå när vi åker hemifrån så börjar det helt plötsligt ösregna helt plötsligt. Det regnar så hårt ibland att när vi är ute o kör på motorcyklarna så gör det svinont när regndropparna slår mot ansiktet.
 
Vi fixar o donar på Papillon. Som vanligt när det gäller mig o Jens så har vi helt plötsligt 100 projekt på gång fast vi hade bestämt oss för att ta en sak i taget. Just nu håller vi på med:
Taket på baksidan av restaurangen
Målar toaletterna, sängarna och väggarna i bungarna.
Målar toalett vid restaurang.
Målar och skurar kök.
Skurar metalnät och all utrustning i köket.
Helt nytt vattensystem på resorten.
Försöker få tag i en speciell gas som ska vara till vår myggfångare.
Mäter o ska beställa möbler som saknas i bungarna.
Ska sätta upp belysning i trädgården och ute vid vägen.
Fixar o skissar på ny logo.
Sätter ihop ny meny.
Skissar på skyltar.
....och bara för att vi hade för lite o göra så ramlade hela staketet ner över oss idag in till grannen så nu måste vi fixa nytt.
 
Nåja, det löser sig väl. Just nu ser det ut som kriget på Papillon men vi hoppas att vi hinner klart med allt.... och att vi vinner på lotto så att vi kan betala för allt :-)
 
Nästa vecka tänker Jens att han ska åka till Krabi med Yak för att hitta en ny ugn. Vi kommer också få en ny skrivare/ fax/ copy/ scanner levererad på måndag. Sedan ska vi börja snacka ihop oss med en minimart som vi gillar och ge dem en lista på allt vi använder på Papillon.... så ska de få leverera allt till oss istället för att vi far runt som galningar.
 
I torsdags hade vi personalmöte. Det började sådär för det regnade JÄTTEMYCKET. När vi äntligen kommit fram till Papillon så fick vi trycka in oss i köket allihop o stänga dörren för vi hörde inte varandra, regnet lät alldeles förfärligt högt. Barnen tryckte vi in i ett hörn på några kuddar och en surfplatta :-) I vilket fall gick allt bra tycker jag, vi gick igenom planerna för nästa säsong, deras arbetstider och lite om vad vi vill utveckla. Sedan gick vi in på mer mjuka delar som att vi alla måste respektera varandra, att ingen är bättre än någon annan, vi har bara olika arbetsroller osv. Vi pratade om att Ning förblir densamma även om hon numera är tillsammans med min bror... hon är fortfarande anställd som alla andra och får inga fördelar. Vi diskuterade att det som är viktigast är vad gästerna tycker.... ibland måste vi ändra på saker o ting även om vi inte vill,  för har vi inte nöjda gäster så har vi inget jobb kvar. Sedan tog vi tjuren vid hornen och sa att vi känner att det är problem mellan Lai o Naa....att vi tycker jättemycket om dem båda men vi vill att problemen reds upp för annars kan vi inte arbeta bra tillsammans. Därefter började långa diskussioner på thai.... vilket verkade mynna ut i att de blev hyfsade vänner och ska försöka att glömma gammalt groll. Vi får hoppas det iallafall :-) (de kan också ha sagt: Vilka jäkla nötter, låtsas att vi pratar ut nu...tänk på att det är löning snart ;-)
 
Vad mer då.... Jo vi var på välkomstsamtal på Lilla Svenska skolan häromdagen, Jamie börjar ju skolan på måndag. Det kändes kanon, de är bara 3 stycken i Jamies klass första veckorna men de kommer vara en del tillsammans med de äldre barnen också. Sedan kommer det att bli en 1-2a med maxantal 12 elever samtidigt. Jamie känner redan många av eleverna så han ser verkligen fram emot det.
 
Som säkert några läste på facebook så är vi nu på 10:e plats bland alla hotell på Koh Lanta på Tripadvisor. Sååå roligt...det var ju något vi bara drömde om i början. När vi tog över Papillon så låg vi på 58:e plats av 75 hotell.... nu ligger vi på 10:e plats av 79 hotell. YES!! Det gör att vi blir ännu mer sporrade att verkligen få nöjda gäster så vi kan behålla den här platsen. Vi kommer verkligen göra vårt bästa iallafall :-)
 
Ikväll när vi var ute o åt så blev vi så imponerade av Jamie. Alltså han förstår nästan allt på engelska nu, han för ett samtal med servitören utan problem kring vad han heter, hur han mår, vad han vill beställa, om han går i skolan osv. Det verkar som om han har fått ett riktigt språköra, han tycker det är väldigt roligt också, det märks. Jag antar att läsning o skrivning ligger på andra hjärnhalvan för det är han helt ointressarad av :-)
 
Imorgon ska jag o Jamie upp på thaiboxning. Man kan ju tycka att jag borde ha gått ner en massa i vikt nu efter allt jag tränar... allra helst eftersom jag inte äter några kakor eller godis heller. Men NEJ, jag måste ha en sjukdom för min kropp håller fast i varenda jäkla gram som om den förberedde sig för en flygplanskrasch i Anderna.
 
När jag kom in i köket häromdagen så möttes jag av en kryddig gryta..... luktade smask.
 
Sen tittade jag lite närmre och höll på att spy.... det var ju alla de där larverna som Daeng samlat ihop.
 
Daeng o Jens är utsedda till målare...från början gjorde vi det allihop men det funkar inte, Jens blir helt knäckt över hur dåliga de är på att måla, det kommer färg precis överallt så därför bestämde vi oss för att det får bli de två själva som målar bungarna.
 
O vi andra vilar..... eller nej, vi jobbar faktiskt också ibland :-)
 
Barnen däremot bara njuter o har semester.....
 
Jamie spexar så klart...
 
De spelar fotboll....skriker o är allmänt odrägliga som pojkar är :-)
 
Oliver bad Daeng klättra upp o ta ner lite kokosnötter o det gjorde han gärna... så himla gott var det, vi fick alla smaka.
 
Här skuras det... ett nytt nät skulle kosta 2 tusen bath så då försökte vi få det rent själva istället o det funkade kanon. Det här nätet sitter i köket så det är stekos som samlas i det.
 
Här skuras det för att sedan målas...
 
Weiw har skurat alla våra maskiner, ugnar o andra redakap idag....
 
Fick besök av Lisa... o samtidigt tittade Cedrik förbi så vi passade på att ta en fikapaus.
 
Vi stack iväg till vårt favoritcafé o åt glass också :-)
 
Ning som är vår tolk står i telefonen halva dagen o ringer alla våra samtal. Hon håller kontakt med skrivarföretagen, vattenbolaget och gasbolaget mm. Sen lär vi henne o ljuga så gott det går, säger att hon ska ringa till Homepro o be om information om en produkt som vi köpt där (vilket vi inte har) osv osv. Det är så förbaskat svårt att hitta information här nere ibland så man får vara lite ful emellanåt. Medan hon ringer så retar vi andra henne för hon är så liten o söt... hon når ju knappt upp till receptionsdisken som ni ser :-)
 
Weiw och Lai hade nog dödat oss om de visste att vi la ut sådana här bilder... det är väldigt noga att de ser bra ut på bild ;-)
 
Dags för personalmöte....
 
Sen var vi på restaurang o åt god middag.....
 
Barnen var alldeles för busiga som vanligt men tack o lov älskar ju thailändare barn!
 
Ayatoh vår lille goding äter så stark mat så han måste blunda. Han fick smaka en pommes av Jamie o spottade ut den.... sen fick han en riktigt spicy räka av Lai o då njöt han o ville ha mer. Där ser man att allt handlar om vad barnen är uppvuxna med för mat. De lär sig vad de ska tycka är gott o inte.
 
Precis innan vi gick hem idag så ramlade staketet in över oss.... det var så termitangripet så det var inget kvar av det.... nu måste vi komma på en lösning imorgon som inte kostar oss skjortan. Oliver satt o kelade med en kattunge precis intill så han fick staketet över sig.... men han kravlade fram som om ingenting hänt o skrattade över vad som hänt. - Vad tokigt det blev sa han!
 
Imorgon är det söndag.... nya utmaningar på Papillon. Jag jobbar väldigt mycket för Contribe i Sverige nu i veckorna så därför är det väldigt lyxigt med helgerna då vi kan ägna oss helhjärtat åt Papillon.
 
Kram på er... tack för alla era kommentarer... det är så mycket roligare o skriva när vi vet att någon lyssnar :-)
 
//Caroline
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Linda Sandgrehn

Härligt liv ni lever..all lycka till er och ert hotell..

Svar: Ahh tack så mycket Linda, vad kul att höra av dig! Hoppas allt är bra med dig o familjen. Ni kanske kommer o hälsar på i Thailand någon gång? Kram!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-25 / 21:30:25


Postat av: Jessica

Tackelitack ännu en gång för att du/ni delar med er av livet på Lanta! Såååå kul att läsa och kolla bilderna!
Duktiga e ni oxå allihop :)
Kram från ett gråmulet men varmt Grebbestad

Svar: Tack Jessica.... hoppas allt är bra där hemma trots att det är lite gråmulet. Här regnar det jäkligt mycket just nu så ni har det nog rätt bra ändå :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-25 / 22:59:00


Postat av: Mona

Det känns som en riktig genomgång av Papillon !! Vad skönt när allt är klart men då är det säkert något annat :)) Det är tur att ni har någon som kan "tolka", allt hade blivit så mycket krångligare annars. Du skriver inget om att ni har delade meningar, betyder det att ni nu är överens om alla projekt =)) kram Mona

Svar: Haha.... nej Mona tro det eller ej men när det kommer till renoveringar o inredning så tycker vi för det mesta lika. Det är värre när vi diskuterar personalfrågor eller menyer :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-26 / 14:12:41


Postat av: Micke

Grattis till 10:e platsen på TA. Hoppas på ytterligare klättring. Får bli att komma förbi lanta på nästa thailandsresa. Lycka till!

Svar: Det tycker jag absout Micke, tack snälla du :-)
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-26 / 14:20:53


Postat av: Cissi

Grattis till plats 10.Ni har det verkligen fint o vi stortrivdes!! Nu när ni ändå fejar så kan ni väl sätta upp nät runt sängarna så inte dom där vidriga ödlorna äter upp mig!!! HIhi.Kanske vi kommer i februari...Massor av kramar-Cissi

Svar: Haha Cissi.... ett rum utan ödlor är ju som pommes utan ketchup :-) Tänk vad kul om ni kommer igen!
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-27 / 18:38:08


Postat av: Ida

125 dgr kvar....Jihooo! Kan knappt vänta med att sätta oss på planet! Men den där larvgrytan....inte ok nånstans. Scheisseäcklich!

Kram på er!

Svar: Yeesss, ohh vad vi längtar.... o det är klart du ska käka lite larver när du är här, det är ju ett måste!! or NOT...
gronqvist.blogg.se

Postat den: 2012-08-28 / 10:49:40


Postat av: Therese WB

Så roligt att få följa ert spännande o härliga liv i Thailand o ännu roligare att det går så bra för er :)
Tillagades den där "grytan" i ert kök?! Jag hade nog skrubbat EXTRA noga... BLÄ!!!!
Ha det så gott nu kram kram

Postat den: 2012-09-02 / 20:02:38


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!