Song Kran o annat kul..


Hej på er alla :-)

Tack snälla för bidragen till Children of the forest som vi fått in hittills, de kommer bli så glada. Deras besök har skjutits upp en vecka så de kommer nästa tisdag.

Här är det lugnt o skönt... Jag o Jens jobbar varannan dag nu när vi stänger kl 14.... himla gott :-) Jag håller på att försöka avgifta min kropp från socker eftersom jag insåg härom dagen att jag blivit sockerberoende.... det går sådär, tog precis 3 godisbitar :-)

Vi är i full gång med att planera (bråka) om vår Bali-resa. Vi åker ju om mindre än två veckor och det är mycket vi vill se på de 8 dagarna vi är där. Vi ska ju dyka också men det finns så mycket att välja mellan, svårt val. Det finns jättefina ställen med mycket haj o sköldpaddor.....det vill vi ju se....men sen kan man också dyka vid skeppsvrak..hur coolt vore inte det?? Vi får väl se. Jens ska ju dessutom se varenda kulturarv på hela ön så honom lär vi väl knappt se. Ön är väldigt stor o vi lär inte hinna se allt den här gången men det kommer ju fler tillfällen.

Vi hade personalmöte idag för att kolla av vilka som vill stanna hos oss nästa säsong och hur vi ska lägga upp det. Alla blir kvar så det känns ju jättebra :-) Vi kommer att göra om en del på Papillon utifrån vad vi lärt oss i år.... det kommer bli kanon.

Naala är tillbaka med full kraft, man kan inte tro att hon någonsin varit sjuk. Problemet är att hon vägrar stå bunden... hon fixar det inte helt enkelt. Hon försöker strypa sig själv (på allvar, hon drar tills hon spyr o ögonen håller på att poppa ut).... och hon river, biter i koppel och sig själv osv osv....vi har börjat ha henne lös under dagarna och kollar henne.... sedan är hon inlåst på nätterna. Ännu så länge håller hon sig på Papillon och vi hoppas att hon fortsätter med det. Vi ger henne så mycket mat att hon nästan storknar för att hon inte ska äta någon annanstans. Nu är hon så trött på allt mat så hon ratar till o med bacon och falukorv :-)

Lai o Daeng kom med en liten nyhet häromdagen....att Lai var gravid. Det ställde ju till en del eftersom Lai då måste åka hem lagom till högsäsongen..... och hur gör vi då?? Vikariat finns ju inte här i Thailand. Vi hittade en lösning som innebar att någon släkting till Lai skulle komma hit o ta hennes plats under 3 månader och sedan skulle Lai komma tillbaka. Här i Thailand tar vanligtvis en mor hand om sitt barn i max 3 månader, sedan tar mormodern över o mamman börjar arbeta igen. Nu visade det sig några dagar senare att det var falskt alarm så de blir kvar hos oss som planerat. De var inte ledsna över det eftersom det inte var planerat... just nu vill de bara arbeta och tjäna pengar.

Idag på väg hem till lägenheten så såg jag o Oliver något som såg ut som en stock på vägen....som helt plötsligt började röra på sig och springa iväg...det var en varan. Ingen bamse men minst en meter iallafall, coolt. Vi har några i området runt Papillon också, Jens o Daeng såg en stor rackare precis utanför nätet för ett tag sedan, en riktigt stor!



Det här är Loukked som jobbar nere på Klapa Klum Bar.... mycket trevlig o härlig person.



...o här är Jens som jobbar på Papillon... inte fullt lika trevlig och har väl inte alla hästar hemma men det är ju inte helt enkelt att hitta folk här nere så vi är rätt nöjda ändå ;-)



Det började regna lite när jag var i Saladan o handlade häromdagen..... faktum är att himlen öppnade sig o jag var inte helt lycklig över det :-) Modigt av Jens att möta mig med en kamera.



Ijang som arbetade på Papillon tidigare bodde på Papillon några dagar och hade sina barn med sig....det tyckte Jamie o Oliver var kul.



Ijang med sin mamma, Pong och Ilse.....sen sitter Lisa på kanten. Alltid kul att träffa dem!



Av någon anledning så bara regnar det skalbaggar just nu, de är precis överallt. Ramlar ner från taken o träden...vet inte riktigt varför.



O Oliver hittar på bus som vanligt... här har han fått tag på ett saltkar nere på Klapa Klum som han fyller med sand.



Song Kran....Oliver är redo. Thailändarna vet verkligen hur man ska fira nyår, vilka barn (och vuxna) gillar inte vattenkrig??!!



Om Jimmy o Jens hör till kategorin barn eller vuxna kan ju diskuteras....



Kul hade vi iallafall :-)

Pöss o kram!
//Caroline



Postat av: Corrina

Vad skönt att alla stannar nästa säsong , slipper ni ju det jobbet och jaga personal igen :-) Jimmy och Jens verkar ju ha kul ihop , kanske du kan ansöka om bidrag för dom...du tar ju i alla fall hand om dom :-))

Postat den: 2012-04-17 / 17:15:45


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!