Första intrycket av Bali...


Ja då var vi äntligen här :-)

Första intrycket av Bali är att det är en härlig bohemisk ö som blandar alla stilar man kan komma på. Mycket charmigt, vi gillar det. Det jag blev förvånad över är hur mycket folk här är...det bor 4 miljoner människor på Bali. Trafiken är riktigt illa, hade aldrig någonsin kört varken moppe eller bil här. Helt galet är att alla vuxna bär hjälm men knappt inga barn...var man än ser så ser man de vuxna med riktigt kraftiga hjälmar och framför eller bakom dem sitter små barn helt oskyddade...skumt! Det är tydligen inte lag på det om man är under 17 år.

Här finns 10.000 tempel på Bali....huvudreligionen är Hinduism. Ön är väldigt lummig, mamma är helt lyrisk över både naturen och den väldigt gamla arkitekturen.

Igår när vi kom åkte vi kom åkte vi först till huset som vi har hyrt...det var jättefint. Ligger högt uppe på kullarna i Nusa Dua. Vi blev mottagna av en jättego kvinna som finns till hands med allt vi kan önska oss. Sedan har vi en kille, Balines som heter Ketut som kör oss och guidar oss när vi vill....mot betalning självklart men just taxiresor är himla billigt här på Bali. En heldag med Ketut i en 7 sitsig bil...upp till 10 timmar, kostar 350 sek.

Vi åkte först till en enorm supermart där vi handlade på oss mat för 2 miljoner rupier.....Ja det är faktiskt sant. Valutan är helt sjuk här, 1000 sek är 1,5 miljon rupier....så först blev vi ju livrädda när vi såg priserna.

På kvällen var vi så jäkla trötta så vi åkte o hämtade mat på McDonalds...mmmm...det var länge sen, vi har ju inte det på Lanta.

Idag tog vi oss till stranden på Nusa Dua....väldigt fint.....men väldigt dyrt. Thailändare som vi är nu för tiden så tyckte vi det var svindyrt när vi gav 100 sek för 2 öl. Vi fick sedan veta att det är extra dyrt just där eftersom det är fina hotellområden. När vi sedan gick in mot staden för att äta var det mycket bättre. Vi hittade en superbra restaurang med god mat till helt ok priser och när vi sedan tog en shoppingrunda blev vi mycket glatt överaskade...för mig o mamma gick det nästan överstyr, vi shoppade som bara den. Massa fina saker för väldigt lite pengar, öj öj öj!

När vi kom hem på eftermiddagen njöt vi av vårt eget hus och poolen. Det är ju så mysigt att ha ett stort hus tillsammans, man umgås ju mycket mer.



Här är vi på väg..väldigt förväntansfulla. Först åkte vi minibuss till Phuket där vi sov en natt på ett himla trevligt hotell. Vi gick o strosade på Nai Yang på kvällen vilket var överaskande mysigt...vi brúkar inte gilla Phuket men det här var lagom stort och riktigt fint.



Så tidigt på morgonen tog vi planet till Bali. Vi åkte med Air Asia, det tog 3,5 timme. Väldigt fina plan o bra service. Maten däremot var hemsk. Jag o Jens har skrattat i flera veckor åt att vi hade beställt riktigt äcklig mat till Jimmy på planet. Till oss själva tog vi Ris o Kyckling men till Jimmy tog vi något som hette Nasi Lemak, det såg ruggigt ut på bilderna...åhhh vad vi hade kul åt det. Tyvärr blev det vi som drog nitlotten för det visade sig att Jimmys mat var den enda som gick o äta...vår mat var grymt oätlig.







Lite bilder från vårt hus.... 3 sovrum med tillhörande badrum.... ett massagerum, ett vardagsrum och ett "allrum" till på övervåningen. Sedan pool utanför dörren...känns rätt lyxigt :-)



Här sitter Jimmy o ljuger Jamie full som vanligt på morgonkvisten....



här jobbar vi inte ihjäl oss :-)



Fast barnen sitter förstås inte still en sekund...de tycker ju allt är värt att utforska.



Ett kärt återseende :-)



Stranden i Nusa Dua...



Vattnet är väldigt klart o fint men just här var det himla strömt...man fick kämpa för att inte åka med strömmarna.



Här är väldigt varmt.... o Jimmy är som vanligt knallröd :-)



Ett restaurangbesök.....



O lite shopping.... sen var vår lycka gjord :-)


Kram o hej på er.... hoppas ni har en trevlig valborg och njuter av ledighet o gottigt väder!

//Caroline





Postat av: Mona

Oj, kommenterar jag innan Corrina :-) Vad fint det ser ut, riktigt mysigt ! Vad är det ni shoppar ? Kläder ? Här är det äntligen fint väder med sol och 15-20 grader, hääärligt :-)

Postat den: 2012-05-01 / 10:00:43


Postat av: Corrina

Jag kom inte på något att skriva om eftersom jag pratar med dom i telefon nästan varje dag :-)) Så Grattis Mona ...:-)

Postat den: 2012-05-01 / 15:20:27


Postat av: Caroline

ha ha, tack för ert engagemang :-)



Vi shoppar kläder Mona....o väskor..o smycken...o hantverk. Finns hur mycket fint som helst.

Postat den: 2012-05-02 / 02:12:09


Postat av: pg

Tacka vet jag Lanta

Postat den: 2012-05-03 / 13:54:45


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!