Livet på Lanta....


Det är så lätt att bli hemmablind.... dagarna springer iväg o det är bara vissa stunder på dagen som jag verkligen förstår hur bra vi har det. Vi har ju vant oss vid sol o värme nu, vi tar det redan för givet...... men det är ju precis det vi inte får göra, vi får aldrig sluta uppskatta vardagen. Just nu ligger jag i hängmattan i restaurangen (som inte har några väggar) och lyssnar på grodor o syrsor som sjunger. Det är varmt men fläktar lite skönt. Har precis ätit en stor skål med färsk ananas, drakfrukt och mango.....hur gott är inte det då! :-)

Allt är bra här... vår fina Chilli har funnit sig tillrätta nu, hon sticker en repa ner till stranden då och då men för det mesta vill hon vara här med oss. Mamma har ju flyttat o hon trivs jättebra i sitt rum. Hon har sin vattenkokare till morgonkaffet men för övrigt så äter hon alla måltider här hos oss och under dagen är hon mest här...badar i poolen eller läser. Sista dagarna har jag o mamma tagit moppen in till Saladan o gjort lite ärenden. Vi åker alltid hem full-lastade så moppen orkar typ gå i 40 :-) Vi har köpt nya hjälmar, jag en turkos och mamma en knallrosa så klart!

Jamie o Oliver börjar lära känna vår personal ordentligt nu, Oliver charmar dem fullständigt, de vill ju gosa med honom hela tiden. Jamie börjar snacka engelska med dem nu, han lär sig lite varje dag. Idag pekade han på Loh´s moped och sa: I buy motorbike 60 bath...... Loh blev förnärmad över erbjudandet :-)

Igår var det städdag på stranden, några företag på ön som går ihop och plockar skräp under några timmar. Jag, mamma, Ning och Jamie hjälpte till och det var riktigt jobbigt....sjukt mycket skräp som slängs på stranden och i havet som sedan sköljs upp. Solen gassade och vi gick böjda i flera timmar..... kan säga att doppet i havet efteråt var värt en hel del :-)

Vi har fått in mycket bokningar i dec, jan och feb.... känns kanon. En del svenskar som hittat oss pga bloggen och forumet på skolan. Vi lär inte gå sysslolösa i högsäsongen iallafall :-)  Vi har haft några kunder sista veckorna som bara tänkt stanna en natt men sedan blivit kvar i 4-5 dagar för att de trivts så bra.... känns ju kul :-)

Bakslag får vi ju också en del.... musiken är ett ständigt problem. Dels behöver vi mer musik men sen funkar inte itunes för oss här nere... vår ipod är nämligen synkad med vårt itunesbibliotek på den stationära datorn i Sverige och om vi synkar den med vår laptop så försvinner våra 300 låtar som ligger på den idag. SKIT!! Dessutom har musikanläggningen här på Papillon slutat funka, så vi måste köpa en ny imon. Corrina har ju vår dator i Sverige så kanske kan hon hjälpa oss på något sätt. (Corrina, jag skulle behöva all vår musik överladdat på ett usb och sedan skickat med post till oss, kanske Oscar har koll på hur man gör? Sist vi gjorde det så funkade det inte för nu när vi klickar på låtarna så säger den att den inte kan hitta originalfilerna :-(

Ett annat bakslag är att vi har målat 14 bambustolar och 2 nya bambu-skänkar med en färg som TYDLIGEN inte tål vatten för när vår kund satte sig på stolen efter ett dopp i poolen blev han svart i hela baken. När vi kände på de andra så förstod vi att färgen kletar av sig på allt. Jens är riktigt sur över det och han vägrar fixa det själv så nu ska vi se om vi kan lämna in allt till en hantverkare som målar om allt åt oss.... hoppas bara att det går nu.... annars får vi köpa nya stolar.


Jamie letar efter de perfekta snäckorna...



Chilli lämnar inte vår sida när vi är ute o går på stranden.... hon tar sig gärna ett dopp var 10e meter dock :-)



Oliver bus.... han är hopplös som vanligt, busar precis hela tiden och lyder typ aldrig.



Här kommer jag o Oliver tillbaka från en tur till affären där vi köpt en massa isglass. Och jag vet vad du tänker Els-Mari men vi kör väldigt försiktigt... var inte orolig :-)


Här är Yak, en härlig kille som bor över gatan. Det är honom vi anlitar när vi eller våra kunder vill hyra moppe, cykel eller bil. Yak har lärt sig några svenska fraser sedan vi flyttade hit. Han dricker sitt kaffe (som många andra thailändare) med typ 5 matskedar socker och minimalt med kaffe :-)



Här är vi på väg till mormors hus över gatan och Jamie har gjort en fin askkopp som inflyttningspresent!



Här bor mamma... hon poserar som vanligt när hon ser en kamera :-)


Några bilder från mammas rum....

 



Det här är en boxare som vi kallar dem (vet inte vad de heter)....när man närmar sig dem med fingret börjar de boxas med frambenen, ser jättecoolt ut. En annan stor anledning till varför de är värda respekt är att de äter upp sina män när de haft sex med dem....he he he....skitkul tycker jag :-)


Här busar Jamie o Oliver med Ning och Weiw...

Imorgon ska vi på inskrivningssamtal på Lilla Svenska Skolan, Jamie börjar ju på måndag. Sedan kommer Natalie hit, en tjej som håller på med Yoga och massage, vi ska göra en deal med henne så att hon kommer hit om våra gäster önskar massage..... spännande!

Hej så länge, hoppas ni mår toppen allihop!

Kram Caroline







Postat av: corrina

Gud vilket stort och fint rum mamma har... Det verkar ju jättemysigt. Ska kolla med Oscar om han kan fixa det annars tar jag med datorn ner när jag kommer, den är ju så liten ändå. Jamie du är så duktog på att göra fina grejer. Jag vill också ha något så fint när jag kommer :-))

Postat den: 2011-10-25 / 18:03:08


Postat av: Mona

Jamie, den finaste grejen vill ju jag ha .... :-) Ohh vad spännande med inskrivningssamtal, det kommer ju att bli jättebra, dom kommer älska honom <3

Herregud vilket fint rum till Mamma, jag trodde det var en liten "garderob" men det var ju precis lagom, balkongen var ju underbar :-)

Postat den: 2011-10-25 / 18:09:31


Postat av: hanna

Hej på er alla! Vilka fina konstverk Jamie gör...

Längtar han till att börja skolan?? Tror han kommer tycka det är toppen. Kan bara hålla med de andra, vad fräscht Sonja bor.

Allt låter ju bara så härligt....förutom svart färg i baken men lite får man ju tåla.

kram

Postat den: 2011-10-26 / 08:37:21


Postat av: annika

Allt låter ju helt underbart! Skulle kunna byta med er ett tag!

Imorgon ska hans och Andreas till Torsås marknad. Långkalsonger och raggstrumpor e nerpackade.. E Jens avis;-)

Postat den: 2011-10-27 / 19:57:46


Postat av: Els-Mari

Hoppas det inte är för mycket trafik, men det man inte ser har man ju inte ont av, säjs det. Jag få lita på dig Carolin, det ser ju ut som Oliver tycker det är roligt.Jamie! Du är så duktig, så du kan göra sådana konstverk och sälja på resorten, det skulle nog gå bra. Det ska bli spännande att se hur du får det i skolan.Många kramar från Farmor Els-Mari.

Postat den: 2011-10-27 / 20:36:53


Postat av: Ida

Gud vilket fint rum Sonia har hittat! Det måste vara kanonstandard för Thailands hyrrum eller? Härligt! Där skulle jag med kunna bo ett par år :) Kram på er alla

Postat den: 2011-11-07 / 19:57:44


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!