Det är mycket nu....


Ligger i hängmattan just nu med ett glas rött o bloggar. Försöker komma ihåg vad vi har gjort sista dagarna men allt bara flyter ihop liksom, det är så mycket hela tiden o dagarna bara springer iväg. Vi bestämde oss för igår att göra upp ett schema så att vi får lite ledig tid också men det gick i stöpet redan imorse....tror det är svårt nu i början innan allt är på plats. Vi har arbetare här som installerar aircon i 6 bungar, det blir mycket städning pga allt cementdammet när de borrar (eller vad de nu gör). Loh, vår trädgårdsmästare håller på att måla alla bambustolarna som står på terasserna, sen håller vi på att fixa gardiner till de nya bungarna, sedan installerar vi tv o dvd i alla rummen, och vi håller på att skriva på nya menyer....igen!...vi gör skyltar om vad vi erbjuder och att man måste stänga av ac när man lämnar sitt rum, vi måste gräva en ny gångväg till de nya bungarna, vi ska måla om väggarna i vissa bungar, vi håller på att lära personalen de svenska rätterna, vi behöver nya skyltar ute vid vägen, sedan fick vi ringa "the shitman" idag igen så han fick komma hit o tömma vissa avlopp (eftersom vattennivån är väldigt hög nu så blir det fullt snabbt), vi har ägnat mycket tid till att förhandla vårt leasingkontrakt med hyresvärden, hopplöst eftersom det ändå var hans fru som bestämde i slutändan :-) vi behöver ordna med utsuget i poolen för det låter så högt, vi undersöker om vi kan installera cabeltv och vad det kostar, sen behöver vi åka till Krabi för att skriva på och fixa med Jens arbetstillstånd igen, vi behöver hitta en bra begagnad tuk-tuk o köpa in, bla bla bla.,...... däremellan måste barnen få sin tid. Vi fick dessutom gäster idag, två bungalows. En familj med ett tvillingpar som är 4 år.... och deras nanny. Men så är det nog att ha hotell, det finns alltid något att göra och förbättra. Det är nog viktigt att lära sig att slappna av o inte göra allt på en gång. Eftersom vi fortfarande är så "svenska" vill vi ju att allt ska bli färdigt o perfekt innan högsäsongen börjar. Om något år kanske vi också har slappat till oss o tar dagen som den kommer.

Det är mycket att tänka på och fixa men det är självklart väldigt mysigt och roligt också. Både jag och Jens har haft en varsin timme i poolen och vi har faktiskt ätit middag ihop själva i kväll. Barnen mår toppen, de får följa med ofta när vi tar moppen o handlar. Däremellar leker de och har kul i poolen. De har fastnat för Bakugan-leksaker här nere så det leks mycket med dem just nu. De är redan väldigt bruna, det är ju toppenväder här nu. 35 grader o strålande sol hela tiden.

Imorse när vi kom ut i restaurangen så tittade mamma på en av trähyllorna som vi har böcker på och undrade om vi har termiter..... något hade borrat 3 stora hål i hyllan, såg jättekonstigt ut. Jens hämtade insektssprayet och sprutade in i hålen...sedan sa han: - något rör sig där inne..... sen jäklar hoppade han bakåt för det for ut en enorm geting-aktig sak, både vi och barnen sprang omkring o skrek när den surrade fram emot oss. Ilse berättade sedan att man måste döda såna getingar för de gräver hål i allting med sina gaddar. Försökte ta en bild på den när den landade på marken men den blev tyvärr suddig. Äckligt stor var den iallfall, som en muterad humle-geting :-)





Mamma sitter o läser för barnen... tack gode gud för mamma!



Jamie lär sig att gå på lina, han börjar bli duktig :-)


Jens eldar lite grenar... vi måste ta chansen när det är lite torrare i marken, vi har flera jättehögar som måste bort innan högsäsong men det har regnat en del och det tar tid innan det blir tillräckligt torrt igen.

Pöss o kram på er!

Caroline





Postat av: Monica

Var lite orolig när jag hörde om regnmassorna i Bangkok.

Ja, det är mycket med hotell el. resort. Men det är roligt också. Kommer ihåg när Gunnar o jag hade Hotell. Alla dagar flöt ihop i början. Du har rätt i att man måste ta ledigt ibland och ta hand om varandra. Tusen kramar till er alla. Monica.

http:///gronqvist.blogg.se Postat den: 2011-10-16 / 18:25:47


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!