Kreativa dagar....


Vi har varit här i 1 och en halv vecka.... märkligt för det känns som om vi har varit här i flera månader. Vi har lärt oss så mycket under den här tiden och därför kan jag inte fatta att det är så kort tid.

Allt börjar falla på plats tycker vi.... vi börjar känna oss redo att flyga :-) Imorgon åker Jens och Ilse till Krabi för att göra ett ägarbyte och på måndag så flyttar Ilse, Ijang och Pong ifrån oss. Vi kommer sakna dem men mest för att de blivit våra vänner... inte för att vi inte klarar oss själva. Som tur är så har det hänt mycket under den här veckan, exempelvis började ett tak läcka, vi behövde gräva ett nytt avlopp, vi har beställt möbler, vi har handlat massor av saker till resorten, vi har planterat om växter, vi har beställt markandsföringsmaterial, vi har haft besökt från turistbyråer, vi har haft möte med samarbetspartners (lät ju tjusigt men jag menar ex killen som sköter vår mopeduthyrning), vi har haft en storbeställning, vi har redan träffat alla stammisar många gånger osv osv...... detta har gjort att vi har ju fått chansen att lära oss mycket och kunnat fråga medan Ilse fortfarande varit på plats. Vi vet nu vilka vi ska ringa, vi vet var vi ska handla, vi vet hur vi beställer möbler och hur vi reparerar och mycket annat. Framför allt har vi fått ta över Ilses alla kontakter...... och dessutom kommer vi fortsätta att samarbeta med Ilse och Ijang....varje gång vi åker till Krabi kommer vi träffa dem och vi kan ringa dem vad det än gäller. Känns riktigt bra, vi har fått vänner för livet. Men nu ska det bli spännande att stå på egna ben :-)

Barnen börjar också komma in i lite rutiner.... det som är svårast för dem att förstå är att vi är på jobbet fast vi inte är på jobbet. Om jag sitter o spelar spel med Jamie så kan det helt plötsligt komma in en kund som vill titta på en bungalow och då måste ju jag säga till Jamie att nu får du vänta en stund för jag måste visa den här kunden en sak..... det var inte poppis i början men nu börjar han förstå. Sen kommer det bli jättebra för Jamie att börja skolan, han börjar sakna kompisar nu.

Sista två dagarna har varit ruggigt varma, så det var skönt med lite regn nu på eftermiddagen. Det har varit en skön och ganska lugn dag. Vi har varit på banken, handlat lite och på eftermiddagen gick jag, mormor och barnen ner till stranden för att plocka lite nötter o annat som sköljts upp ur vattnet.... Jamie var sugen på att pyssla lite.



Jens hänger upp en lampskärm som vi hittade i förrådet.... slet ett hål i toppen och tryckte den över glödlampan bara...så funkar det här i Thailand :-)



Jens o Jamie har varit på en shoppingtur.... Jamie älskar att åka moppe.



Dessa nötter gör Jamie gubbar av.... ni får se konstverket längre ner....



Härligt friskt o fläktande på stranden idag...



Stranden känns helt orörd så här i lågsäsong....









Baren som ligger på stranden nedanför oss.


En jättegullig tjej från massagestället på stranden busade med Oliver och visade honom en termitkräfta med röda klor.



Mamma är väl den som är mest harmonisk av oss ännu så länge..... hon bara glider omkring o njuter. Hon läser, tittar på film, går ut o går längs stranden ..... och sen hjälper hon oss med barnen en hel del nu i början, hon badar mycket i poolen med dem.



Oliver försöker få en termitkräfta och springa iväg.... går inte så bra :-)



Jamie hittar en bräda som han tänker använda till sitt konstverk.



Nu åker superlimmet fram :-)



Voila!! Den här ska vi hitta en fin plats till i restaurangen eller trädgården. Det är en blandning av nötter, snäckor o trä.

Ha det gott! Vi hörs snart igen..... imorgon lär jag ha fullt upp eftersom Jens, Ilse och Ijang åker iväg.... då måste jag vara på plats i restaurangen hela tiden.

Kram Caroline


Postat av: Jimmy G

Baren på stranden ser mysig ut, Ser ut som allt har varit bra så här långt ha det så bra Jimmy

Postat den: 2011-10-11 / 18:02:41


Postat av: Mona

Men herregud Jamie vilket fint konstverk ! Jag blir så avundsjuk, jag vill också ha en sån !! Tänk vad du kan hjälpa mig att göra fina saker när vi kommer ner och hälsar på !Kram !

Postat den: 2011-10-11 / 18:57:26


Postat av: Eva

Hej på er, det är så kul att läsa er blogg o se hur ni har det. Blir inspirerad. Hälsa Jens, det är lite tomt utan honom på jobbet. Ser ut som ni har det fantastiskt. Håller med Mona om konstverken, verkligen fina. Ser dra emot att komma ner till er resort o ha semester/ mvh Eva

Postat den: 2011-10-11 / 19:53:51


Postat av: Els-Mari

Hej!Härligt att se så många härliga bilder på er. Va duktig du är Jamie .Så fina grejer du gjort .Läste i tidningen idag att det var översvämning i centrala och norra Thailand. Hur långt är det från er? Ha det så bra så hörs vi igen. Många kramar Els-Mari.

Postat den: 2011-10-12 / 16:13:48


Postat av: Caroline

Hej Els-Mari..... översvämningarna är långt ifrån oss och beräknas inte komma hit heller. Oroa dig inte! Kram.

Postat den: 2011-10-13 / 04:54:51


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!