Äntligen på Papillon!


Nu har vi varit här ett dygn exakt..... oj vad mycket intryck. När vi kom hit sent igår så blev vi glatt överaskade, vi möttes av en supermysig restaurang och där väntade alla på oss. Personalen består av vår kock View, en söt flicka. (hon är 39 men de ser ju ut som 15 här) som bara talar thai. Sedan har vi Ning, en underbart gullig tjej som serverar o hjälper till i köket, hon talar lite engelska. Både View och Ning kommer från det fattigaste området i Thailand, Isan-området som ligger ca 100 mil härifrån. De har båda 2 barn och de får bara träffas sina barn en gång om året när de åker hem. Resten av tiden får de tala i telefon och de skickar hem pengar varje månad så att deras barn kan gå i skolan. Det är morföräldrarna som tar hand om barnen.
Sedan har vi Law och Oh som är ett par, de bor i närheten. De har 4 barn på fastlandet. De sköter vår trädgård och städar. Förutom dem så var det även ett gäng trevliga människor (stammisar) som satt här. Cedric som har Klapa Klum Bar nere på stranden bor ju här på resorten i en liten bambyhydda som han har byggt själv, han är kanontrevlig. Sedan var här ett par Jessica och Tac som har en liten silversmyckebutik på ön, de brukar vara här...... och ett annat par Zac och Patou, två killar som precis ska öppna en restaurang längre ner på ön. Ilse är självklart fantastisk, hon är såå hjälpsam och Ijang som är hennes högra hand har redan gett oss många glada skratt, hon ler precis hela tiden.

Vi tog en öl o slappnade av lite efter resan, sen visade Ilse oss runt på området och vi blev riktigt glatt överaskade! Visst finns det en del att göra i vissa av bungarna, lite målning och lite fix men i det stora hela så var det riktigt mysigt och fräscht. Toaletterna var nästan det bästa, vi var ju lite rädda för det men alla toaletter är kaklade o helt ok. Precis som på de flesta ställen i Thailand så luktar det lite mögel överallt men det är ju tyvärr inte så mycket att göra åt eftersom det är så fuktigt. Man kan sätta in en liten oljelampa med doft kanske. Aircon-bungarna var större än vi förväntade oss. Fläktbungarna (som snart ska bli aircon) var lite mindre, där kan man inte ha extrasäng.

Trädgården är stor och lummig med små söta stengångar överallt. Poolen är grymt mysig, nästan det bästa av allt. Det var från början en damm som de sedan la cement i och kaklade så botten är liksom oregelbunden i olika djup. Riktigt ren och fräsch också.

När vi vaknade idag så var vi chockade över att klockan var 11, vi trodde det var morgon. Mamma sov ytterligare 2 timmar, hon som alltid vaknar vid 6 på morgonen. Hon hade ac på hela natten o frös nästan ihjäl. Vi däremot nöjde oss med att ha fläkten på så det blev alldeles lagom. Under dagen så har vi bara lullat runt, det har varit supervarmt och soligt. Vi har badat i poolen och packat upp allt men vi har också lagt mycket tid med Ilse och gått igenom hur allt funkar. Maten är såååå jäkla god! Hittills har vi hunnit äta två gånger... phad thai och vårrullar, båda rätterna var det godaste jag någonsin ätit i Thailand så vår kock måste vara grym. Vi var också nere en sväng på stranden.... trots att vattnet står väldigt högt nu och trots att det ligger mycket skräp på stränderna nu (det sköljer upp under lågsäsong) så kunde vi se att stranden är riktigt fin. Vi tog en öl på Klapa Klum Bar och fick träffa resten av personalen där. Klapa Klum är en populär bar här på Long beach, riktigt charmig där allt är uppbyggt av bambu och rep ser det ut som. Mamma fick ett askfat som var en snäcka så hon blev ju såld direkt :-)

Nehe, nu får jag sluta tjata, restaurangen stänger snart.  Vi hörs snart igen!!

Kram Caroline





Visst är poolen söt?


Mycket bad i poolen första dagen!


Mammas bunge. Det finns en liten gunga utanför alla bungar, mamma sitter i en sån.




Drottningens myshörna ;-)





Postat av: Jimmy G

Ser kanon ut hälsa flickorna att jag kommer snart jag menar personalen ha ha

Postat den: 2011-10-02 / 17:37:17


Postat av: Els-Mari

Underbart att se er på bloggen.Oj va fint det ser ut. Ska bli roligt att komma dit. Vi önskar verkligen lycka till och att allt ska gå bra.Många kramar till er alla.

Els-Mari och Ronny.

Postat den: 2011-10-02 / 18:15:08


Postat av: Elsa

Åh, det ser helt underbart ut!

http://elsaglans.blogg.se/ Postat den: 2011-10-02 / 18:50:19


Postat av: Rickard

Fy fan.......... vad orättvist!!!!! Tack för ditt sms. Vi är inte alls avundsjuka....... Det ser riktigt härligt ut och vi önskar er all lycka och hoppas vi ses där när snön faller här:) (Det sista tvingade mig Anne skriva:)

Rickard och Anne

Postat den: 2011-10-02 / 19:19:17


Postat av: Anne

Åhh så härligt det ser ut! Vilket himmelrike ni bor i :-)

Jättefina bilder och det känns väldigt lockande eftersom vi haft grått och dimmigt heeeeela dagen.

Ha det bra!

http://www.systeranne.wordpress.com Postat den: 2011-10-02 / 19:22:29


Postat av: hanna

ser ju verkligen härligt ut. Kan se mig ligga i er hängmatta eller släpa mig till poolen....

måste vara helt underbart. vi hörs kram

Postat den: 2011-10-02 / 20:11:48


Postat av: Bodil

Herregud så underbart vackert, ett paradis!!!! OH, vad man vill åka till er. Säg till Sonya att jag vill ha hennes e-mail adress. Kramar till alla!!

Postat den: 2011-10-02 / 20:13:21


Postat av: Mona

Herregud, vad skönt att allt var som ni tänkt er ! Det ser ut att vara ett toppenställe !!

Jimmy, vi förstod att du menade personalen, vem skulle du annars mena .....

Krama Jamie & Oliver :-)

Postat den: 2011-10-02 / 21:09:38


Postat av: Elisabeth

Så skönt att allt gått bra och att ni är så nöjda, och vad kan ni annat vara när man ser bilderna!!!Ha det gott! Njut! Kram Elisabeth o Lennart

Postat den: 2011-10-03 / 11:58:31


Postat av: Martin & Lena

Hej!

Här kollar man in för första gången på ett halvår, och då har ni liksom bytt namn på bloggen och gått all in.. Tillbaka på Koh Lanta, och nu med en resort.

Helt fantastiskt.. Det ska verkligen bli kul att följa bloggen igen..

Grattis till modet och lycka till med allt!

http://thaipappa.blogspot.com Postat den: 2011-10-03 / 22:20:46


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!