Allt och ingenting...


Hej,

Hur mår ni allihop? Vi har ju bara varit borta 1,5 månad men det känns så mycket längre, undrar lite vad som händer där hemma?

Här om natten hade vi ett ruskigt oväder här på Lanta, det åskade så jäkla mycket och hårt att både jag o Jens skakade lite. Har aldrig varit med om något liknande förr, det gnistrade till o med ur el-uttagen. Stackars Chilli var så rädd att jag fick hålla handen på henne halva natten. Men så kom morgonen med solsken igen:-) Tyvärr tog åskan adaptern till vår ena laptop så nu kan vi inte ladda den. Därför har vi nu bara en dator som ska vara till både kontor och musik.. funkar inte så bra.

Poolen är fylld igen och vi är sååå tacksamma för det. Det är ju svinvarmt här och det är inte kul när man inte kan svalka sig. Vi har ännu inte hittat någon ny städerska så jag tillbringar halva dagarna med att städa, skitvarmt, tråkigt och jobbigt faktiskt. Tog med mig Jens idag så det gick lite fortare (efter alla diskussioner kring varför vi gör si och så när vi städar) han kan ju aldrig bara göra som man säger utan alltid ändra på allt. Sån är ju inte en annan iallafall :-)

Förutom det så är det mycket annat vi pysslar med, vi försöker hitta nya bra rutiner i köket, vi designar och beställer skyltar, vi designar och beställer t-shirts, vi tar emot bokningar, pratar med turistbyråer, bokar utflykter åt kunder, fräshar upp i restaurangen o bungarna....planerar ny belysning i trädgården med mera med mera.... finns hur mycket som helst att göra men vi försöker vara lite lediga också. Just nu har vi bara hälften av bungarna belagda och då är det lite mindre att göra så vi passar på att ladda batterierna lite.


Ning ska skriva en skylt på thai som vi ska sätta på vägen där det står att vi söker folk. Vi skrattar gott åt att hon börjar med stor text och sedan blir det pyttepyttelitet i slutet när platsen tar slut..... och sen avslutar hon med två hjärtan :-) Vi har väldigt kul med Ning och Weiw, det känns som om vi vuxit ihop nu, vi är en liten familj som tar hand om varandra snarare än kollegor.



Vi har anlitat en engelska lärare som kommer hit en gång i veckan och lär tjejerna engelska. Dels för att de vill lära sig men också för att det är väldigt bra för oss och kunderna, det förenklar ju en del. Ning kan redan mycket men inte Weiw, hon förstår bara men pratar inte själv.



Härom kvällen åkte jag, mamma och killarna till en marknad....här åker vi tuk-tuk och det fläktar en del som ni ser.



Killarna hoppade i hoppborg och mamma o jag shoppade nya skjorts :-) Sen åt vi från stånden....urk, men det hör ju till marknader.



Vår nya "vägg", det var ju tidigare ett fult gulvitt spetsskynke....


Här är ingången till restaurangen/receptionen.



Även hängt upp nya gröna skynken i taket för de röda fläckiga som hängde där innan hade några år på nacken kan man säga :-)



Jessica syster Åsa bor nu hos oss en vecka med sin lilla Astrid....första Papillon-bebisen :-)



Jens nybakta bröd är poppis så han får baka lite nästan varje dag. Och imorgon är det premiär för ärtsoppa med fläsk som vi ska ha varje torsdag :-)



Det här är Oscar....som mamma har döpt honom till, han hoppar fram i vår restaurang varje kväll, det går inte att få ut honom, han kommer tillbaka hela tiden :-)

Nästa vecka ska mamma gå en thai-kurs. Måndag till fredag kl 9-14.30, blir spännande! Det är ett gratis prova-på erbjudande på Lanta learningcenter.

Kram på er alla, hoppas ni mår toppen...... saknar er!



Postat av: Mona

Här är det som vanligt :-) Vi tycker oxå det känns som ni varit borta mycket längre !Vi saknar er (mest pojkarna förståss :-) och det känns som det är väldigt länge tills vi ses :( Vi har planerat vår Idreresa V 2 och det ser vi fram emot ! Nästa vecka har jag bjudit hem tjejerna på jobbet för en pysselkväll, det ska bli jättemysigt ! Jag har plötsligt fått energi till att göra julkort och hittills har det blivit 15 st :-) Snart är det advent och årets bästa månad, i looove it !

Må så gott och krama pojkarna !

Postat den: 2011-11-09 / 18:48:56


Postat av: Monica

Nu har dimman börjat lägga sig tjock på morgon o kväll. Däremellan sol. Det är varmt för att vara i November. Fortfarande blommar rosor i rabatten. Höstens vackra färger väger upp en del. Skall snart börja greja lite till Advent. Det är härligt med alla tända ljus. Allt är bara bra. Saknar er alla jättemycket. Mest min kära syster. Jag vill sitta på verandan och diskutera. Livet kändes lite enklare då. Tusen kramar Monica.

http:///gronqvist.blogg.se Postat den: 2011-11-09 / 21:40:11


Postat av: Monica

http:///gronqvist.blogg.se Postat den: 2011-11-09 / 21:40:50


Postat av: Monica

http:///gronqvist.blogg.se Postat den: 2011-11-09 / 21:41:37


Postat av: Elisabeth

Hej på er!

Här på skolan rullar det på i en faslig fart. Våra åk 2 är på Apu och vi börjar planera för produktion till den årliga julmarknaden! Bli nu inte sååå avundsjuk Jens ,,,,,:)

På vårt hemmaplan ska vi "flygträna", vi ska åka till Boavista i Kap Verde öarna om ett par veckor. Dvs längre flygtid,,,,ca9,5 timme så om det går bra så kanske vi nästa år kan utöka med någon eller ett par timmar. ....ner till er...Ha det gott!//Elisabeth

Postat den: 2011-11-10 / 12:24:01


Postat av: Anonym

Tjenixen!! Helt underbara bilder.. :-) Ett litet tips, andvänd ordet gäst(er) istället för kund(er).. Det var det första jag fick lära mig på hotell och restaurang linjen..

Postat den: 2011-11-10 / 23:47:37


Postat av: Jimmy G

Snart kommer vi caroline då kanske jag kan lära din personal lite engelska.ser jätte mysigt ut på alla bilder ska bli kul o träffa dig o barnen.Polkajens ska jag ta hand om på ett lite mer brutalare vis.Ha det så bra

Postat den: 2011-11-11 / 11:43:30


Postat av: Els-Mari

Hej! Tänker på er varje dag, och längtar efter er. Men man måste ju stå ut en tid till innan vi träffas.Roligt att se att ni fortfarande trivs, och ha det bra. Vi har det milt och skönt här hemma, och snart är det advent.Vill skicka många kramar till pojkarna och till er också förstås.Hälsa Sonia.Vi hörs igen Els-Mari.

Postat den: 2011-11-11 / 19:59:09


Postat av: Tessan

Hej på er! Vi har det bra men vi saknar Oliver mycket <3 Vi har ett foto på honom och Valter på Valters hylla och han finns med på världskartan. Nu ska vi ha advents-drop in och julpysselkvällar och lucia och vi står helt handfallna nu när vår bagare försvunnit! Jag är så glad över er blogg- det känns som att ni är lite närmare då=) Jag tycker det är tomt utan er i hallen på morgnarna, men jag är så glad för att ni har det så bra! Ge barnen världens gosekram från mig:) Kram

http://thereseboman.blogspot.com Postat den: 2011-11-13 / 22:49:02


Postat av: Eva

Det är så kul att läsa er blogg, kommer att kännas som man varit där innan när man kommer ner. Här hemma är det kallt kallt men det positiva är alla mysiga ljus. Så Jens, vad säger du är du avundsjuk på oss, med allt shå inför julbord o marknad

Ha det fortsatt gott/ eva

Postat den: 2011-11-14 / 21:43:59


Postat av: Anonym

Nu måste ni uppdatera! Längtar efter uppdatering foton mm,,, :-)

Postat den: 2011-11-16 / 22:27:21


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!