Underbart ibland.... och anus ibland :-)


Hej allihop!

Kan börja med att berätta att Papillon numera har en pool-bar som ni ser nedan.... sponsrad av Corrina och Anders, tack :-)





För Jamie har det varit en bra vecka i skolan, han verkar trivas!


Här har jag precis lämnat av honom på ett café i Saladan för de skulle börja morgonen med hemkunskap. De får låna det här caféet och baka ibland.


Efter skolan åkte vi förbi och köpte utav de muffins som Jamie och hans klasskompisar hade bakat, de var supergoda och Jamie var mäkta stolt, han sa att han skulle lära pappa att baka så goda muffins :-)


Dagen efter fick jag lämna honom på stranden för då skulle de ha gymnastik. De samlade snäckor och gjorde någon typ av snäck-stafett.... härligt va?



O när jag skulle hämta honom efter skolan så började det spöregna...så vi fick helt enkelt sätta oss på en glassbar istället, Jamie blev inte speciellt besviken :-)



Nu när vi börjat få in lite rutiner så försöker vi vara lediga mer på eftermiddagarna/kvällarna och då passar vi gärna på att går ner till stranden. Det är så himla härligt att sitta där nere på Klapa Klum och titta på solnedgången o leka lite i sanden. All jobb-stress bara rinner av oss.


Men det är inte bara frid o fröjd här nere, vi har haft några tunga dagar nu. Kaklet i poolen började lossna och det finns typ ingen fogmassa kvar mellan plattorna trots att poolen bara är några år gammal. Vi fick ta hit en poolfirma och han menade på att det är så här i Thailand, fogmassan tål inte kemikalier. Vi gjorde upp ett pris (vilket sved i plånboken) för vi var ju helt enkelt tvungna att fixa det. När de sedan påbörjar arbetet så ser Jens att de använder vanlig fogmassa som man har i kök, och efter det började långa diskussioner där Jens fick visa bossen för poolföretaget på datorn vad det ska vara för material och att det är helt galet att använda den här fogmassan som de gör. Detta är alltså den största poolfirman på Lanta och han såg helt nollad ut.... sedan drog han till med ett hutlöst pris om vi ville ha det "rätta" materialet. Jens blev förbannad och började åka runt i olika byggfirmor på Lanta och hittade till slut rätt material....TACK GODE GUD FÖR ATT JAG HAR EN SÅ HÄNDIG MAN! Dessutom har Jens tillverkat gummiskrapor till arbetarna eftersom de själva använda gamla skosulor till att dra ut fogmassan :-) Sedan tog självklart materialet slut och det fanns inte mer att uppbåda på Lanta..... för att göra en lång histora kort så fick vi till slut tag i massan inne i Krabi (2.5 timmars bilfärd härifrån) genom att tvinga butiken att hålla öppet en timme längre bara för vår skull. Nu har de iallafall gjort klart poolen ikväll och nu ska det bränna några dagar innan vi kan fylla på med vatten igen.


Ingen dålig utsikt iallafall.... kan ju säga att killen till höger är lika fin framifrån som bakifrån ;-)..... men självklart inte lika fin som Jens!! erhm.....


Sedan har vår underbara Chilli skadat sig, det hände i går kväll. Vi vet inte vad som hänt men hon låg utanför vår bunga med ett jack över ögat och ett skadat ben, hon kunde inte stödja på det. Vi har varit oroliga men idag har veterinärer från Lanta Welfare varit här och gett henne smärtstillande och antibiotika så nu är hon lite piggare. Vi vet fortfarande inte vad som hänt.... kanske blev hon påkörd av en moped på vägen ner till stranden.... eller hundslagsmål.... eller har någon slagit o sparkat henne??? Jag insåg iallafall hur mycket jag älskar henne redan så jag hoppas verkligen vi får behålla henne länge.

Sedan fick vi avskeda vår städerska i förrgår. Skitjobbigt eftersom hennes man är vår trädgårdsmästare så det drabbar ju dem båda. Problemet är att hon kunde helt enkelt inte städa, det var helt omöjligt att lära henne. Jag har gått runt och pekat på varje detalj hon behöver göra i bungarna säkert 10 gånger, jag har skrivet punkt-listor och fått dem översatta till thai, jag har haft med Ning som har översatt och visat ännu en gång men ändå fattar hon inte, hon ser inte vad som behöver göras och hon gillar inte att städa så hon går o sätter sig vid köket och hjälper till där hela tiden. Sedan skickar hon sin man att städa vilket han gör men han ska ju sköta trädgården. Dessutom var hon märklig...mycket märklig.... hon kunde stå o stirra på typ i en kvart när man stod o gjorde kaffe eller satt vid datorn... till slut blev det lite yxmördar-varning kände jag. Som pricken över iet så rörde hon sig i slow motion, varken jag eller Jens har någonsin sett någon röra sig så sakta, ni skulle inte tro mig om ni inte såg det själva.
I vilket fall så fick vi sätta oss med dem och förklara läget o det blev gråt o dramatik till tusen men nu efter några dagar har det lagt sig och hon har tack o lov fått ett jobb i köket nere på Klapa Klum (får se om hon kanske passar bättre där). Problemet är nu att hitta en ny, det är faktiskt inte enkelt här på Lanta men vi har lagt ut lite trådar hos folk vi känner så vi hoppas att det löser sig snart. Under tiden städar jag bungarna och det är as-jobbigt faktiskt. Just nu är vi nästan fullbelagda så det blir mycket att städa. Men det känns iaf bra för nu blir det riktigt rent och då känns det tryggt att visa upp bungarna för gästerna.

Igår stängde vi Papillon över dagen och medan Jens och Oliver tog en lugn dag här hemma så åkte mamma, jag, Jamie, Ning och Weiw till Krabi över dagen o shoppade lite. Vi åt gott, vi träffade Ilse o Pong, vi strosade runt.... och fick även lite sightseeing utav Pong.


Mamma o Jamie o jag satt på flaket när vi åkte runt i Krabi...vi njöt för det fläktade så gott!



Strandpromenaden i Krabi är mycket fin och det är en rätt trevlig stad faktiskt. Mest thailändar och få turister för de håller till i Ao Nang som ligger en halvtimme bort. Dock så är Krabi stort och vi bönder från Lanta kände oss rätt vilsna. Tur vi hade Ilse o Pong som kunde visa oss var tygaffären o annan shopping fanns.



Ett av mammas fynd :-))

Det är tyvärr en jäkligt lång resa till Krabi så vi lär inte åka dit mer än vi behöver.... 2,5-3 timmar enkel väg.

Vi har mycket folk på Papillon nu och flera kvällar har varit fullt upp med gäster hela tiden.... då får man veta att man lever.... det blir mycket spring och äta hinner man först vid 22-tiden när vi stänger.


Mamma o Jessica sitter o njuter av vårt röda vin (som faktiskt är riktigt gott). De fick förflytta sig till baren för att bereda plats åt nya gäster vid bordet. Jessica känns som en familjemedlem, hon bor här i en månad med sin dotter, supertrevlig.


Sent på kvällarna är här väldigt mysigt, några ligger i våra "cozy-corners" o några sitter vid borden...de surfar, dricker någon drink o lyssnar på musik. Tidigare på kvällen är det rätt mycket matgäster så då är det lite stimmigare.


Jag älskar vår restaurang! Liten, enkel o mysig. Sedan har vi riktigt god mat om jag får säga det själv.


Nehe, nu är klockan snart stängningsdags så nu får jag sluta för idag.... hoppas allt är bra med er där hemma :-) Jag hörde från Corrina att ni har det ovanligt varmt för årstiden, det är väl härligt. Kanske blir en mild vinter.... kan ju vara skönt efter de senaste istiderna. Kram på er!

//Caroline


Postat av: Els-Mari

Jag ser att ni har en hel del att stå i med, men ni tycks klara av det bra. Det är väl så det är att ha eget, men är man bara positiv så klarar man av mycket, och det är ju ni.Roligt att se att Jamie har det bra i skolan. Så mysigt ni har det med er pool-bar. Blir nästan lite avensjuk, men vi kommer snart, tiden går ju så fort.Många kramar Els-Mari.

Postat den: 2011-11-05 / 20:46:01


Postat av: Corrina

Ha, ha, ja poolbaren såg ju faktiskt rätt så bra ut....poolen ser himla häftig ut med alla nivåskillnader. Det ska bli gott att ta sig ett dopp i den om 7 veckor :-)

Postat den: 2011-11-06 / 09:55:57


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!