Vardag i Thailand...


Hej hej, hur är det med er alla där hemma i Svedala? Vi har inte tröttnat på värmen ännu, njuter för fullt. Mitt på dagen är här så varmt så vi försöker hålla oss under ett parasoll eller så tar vi en paus i bungalown o njuter av lite AC.

Är det något vi verkligen kommer sakna när vi åker hem så är det....Kaffe-Shake!! Fattar inte hur vi kunnat missa detta innan, det är ju såå jäkla gott. Tidigare var vår favorit Is-Kaffe men det var ju innan vi fattade att det fanns shake. Denna underbara skapelsen görs i maskin till skillnad från det vanliga is-kaffet o den är riktigt tjock o krämig, förmodligen grädde i och vissa lägger nog i en klick mocca-glass också. Detta får ni inte missa om ni åker hit, Jag o Jens börjar varje morgon på stranden med en sådan :-)



Ser inte mycket ut för världen men oj vad skenet bedrar :-)


Vi trivs verkligen på Banana Garden, läget är perfekt och Annie o hennes personal känns som familj redan. Bobbie, hunden som bor här på Banana har blivit vår förtrogna o sover alltid på vår terrass, det känns tryggt. Vi är aldrig rädda för att bli bestulna varken i bungen eller någon annanstans här i Thailand, det känns så osannolikt. Vi lämnar alltid både pengar o annat framme och på stranden lämnar vi alltid väskan med pengar i när vi går o badar eller äter lunch, hur lugnt som helst. (iallfall tills vi blir motbevisade)




Fina Bobbie, ser kanske lite loppbiten ut men är jättego...





Jens o Oliver spelar fotboll utanför bungen...




Morgonstund....




Här köper vi vår frukt, vi fullkomligt frossar i frukt. Favoriter är mango, ananas och melon. Om ni kollar i bakgrunden ser ni Thailands motsvarighet till Icas kycklingmonter hemma :-)




Vi har även frukter som växer i vår trädgård, bananer och papaya. Annie ger oss ofta frukt men även typiska Thailändska godsaker. Vi har t ex fått prova cocosglass, sockrade friterade nudlar och en bakelse som består av ris, glass och nötter instoppade mellan två fransbrödskivor. Häromdagen fick vi en geleliknande gegga med frukt i som smakade sådär...men Annie hade gjort det själv så vi låtsades att vi tyckte jättemycket om det o slängde ner allt (4 fulla skålar) i en påse o smugglade med oss ut till byn där vi slängde det i en soptunna :-)




Det finns många mysiga restauranger men vill man äta billigt, gott och få snabb service är det inget som slår de här enkla "mat-tälten" som man kan hitta längs vägen. Thaimat till hela familjen med tillhörande stora fruktshakes kostar omkring 80-90 svenska kronor...totalt för hela familjen alltså :-)


EN LITEN TRIPP LÄNGS KUSTEN...


Vi är ute o kör med vår moppe nästan varje dag, underbart är det. Det är fläktar så skönt o det är alltid lika spännande att titta på den Thailändska landsbygden. Häromdagen drog vi oss neråt längs kusten igen, här kommer lite bilder från den trippen.....



Här fick vi lite hjälp att tanka på vägen :-)













Ja, själva har vi en hund liggande på vår terrass men alla är vi olika :-)

Sawadee kaa!







Postat av: Corrina

Åhhhh, vad jag längtar nu .....och kaffet måste jag ju bara ha när jag kommer :-))))

Postat den: 2011-01-24 / 22:12:25


Postat av: Caroline

Det har tydligen störtregnat på Samui i en vecka nu, och ska så fortsätta iallafall 10 dagar framåt...så det är ju tur att ni inte ska åka ännu på en månad. Ska regna här också ett tag nu, hoppas det går över tills alla kommer hit, vill ju att de ska få njuta av vädret.

Postat den: 2011-01-25 / 11:57:09


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!