Sol,bad och nytt äventyr...


En vanlig dag på stranden...

Då var frukosten avklarad, två rostade mackor med något som liknar en blandning av korv och skinka. Faktum är att vi inte kan fastställa vad det är vi har på mackan men gott är det. De två kokta äggen som alltid är med är redan paxade, Oliver tar vitan medans gulan går till vår trogna jycke Bobbie som ligger och följer varje tugga man tar, han vet vad som väntar:-)
Vi packar ner strandväskan, barnens solskydd, 2 handdukar, kamera och två flaskor vatten är standard och våra böcker förstås. Vi försöker få barnen att få tummen ur men vi har kommit på att det inte är någon idé att stressa iväg då vi har hela dagen på oss så det får ta den tid det tar.
Vi hör en moppe starta, det är Paz som har vaknat. Oliver springer ut för att vinka när Paz glatt glider förbi vår bunge och ropar "Godmorning" vilket han i stort sett gör varje dag.

-Dax att gå killar, ropar mamma och vi glider ner för trappan mot nya äventyr.
På väg ner mot stranden passerar vi Paz bar där vi tar med oss ett parasoll som vi ska skydda oss mot solen med. Vi väljer alltid de två solstolarna som ligger längst ner till höger närmast vattnet och där slår vi oss till ro.
-Two Coffeshakes and one bananashake, please
En standard beställning som vi förmodligen kommer fortsätta med under hela resan.

Efter en stunds solande,badande och sörplande så får vi för oss att utforska den lilla stranden som ligger på andra sidan kullen på norra Klong dao så vi tar med oss det nödvändigaste och ger oss iväg. På vägen dit stöter vi på både krabbor och maneter som fångar vårt intresse. Jamie hittar också något intressant i vattenbrynet som efter en del petande och kännanden visar sig vara en sand anemon.




     
Maneten och sand anemonen vi hittade...

Vi är nu framme vi den norra udden och börjar vandringen upp för de sporadiskt ditlagda stenblocken som ska fungera som trappa. Väl uppe så måste vi gå in på ett högt beläget hotell som har en underbar utsikt över den lilla bukt vi kommit för att utforska. Vi stannar till och njuter av den vind som fläktar in från havet och tar lite kort innan vi bestämmer oss för att ta den branta trappan ner från hotellet till detta så väl gömda lilla paradis. 
Väl nere så bestämmer vi oss för att börja med ett dopp i det kristallklara vattnet. 
Mmmm...Nice...trots att vattnet förmodligen ligger runt 30 grader så svalkar det gott efter vandringen,,,som vanligt förvandlas våra små gosingar till något som liknar vilda kackerlackor så fort deras fötter rör vi vattnet. De klättrar, skvätter och busar var du än vänder dig så är de där:-)




När kackerlackorna har lugnat ner sig lite så börjar vi utforska stenklipporna som ligger närmast stranden, vi ser massor av stora krabbor som snabbt söker skydd när vi kommer för nära och i vattnet nedanför simmar det runt ett antal olika fiskarter som vi inte kan namnen på. Vi ser även en stor sjögurka som sakta tar sig fram över den steniga bottnen.
  Klockan börjar närma sig lunch (tror vi eftersom magen börjar kurra) och vi bestämmer oss för att dra oss hemåt så vi packar ihop våra prylar och börjar gå.



En av kackerlackorna utforskar vad som finns under ytan...


Vi bestämmer oss för att stanna till på ett litet mysigt matställe som ligger på stranden, det är lummigt och litet precis som vi vill ha det för är det något man har lärt sig så är det att desto finare ställe desto sämre service och dyrare priser...
-Two panncakes whit icecream and one coconutsoup and...vad ska du ha??
- Chicken with sweat and sour and one steamed rise, please (caroline)
-Wat do you van to dingk???
- Big water and four glasses, please...
-Ka... ( Betyder typ allt, Ja-Tack-Hej mm..)



 
Efter lunchen drar vi oss ner till våra stolar igen, solen står i senit och det börjar bli riiiktigt varmt trots att det kom några regndroppar som tydligen bara svalkade för stunden medans vi satt och åt lunch.... och det är såhär vädret har varit de sista dagarna, regnskur sol och moln om vartannat vilket inte gör något då det svalkat gott med en skur då och då.
Barnen börjar leka i sanden medans jag och Caroline tar fram våra böcker och sjunker ner i stolarna. Marilyn Manson´s (Den långa vägen ut ur helvetet) sjuka berättelser om hans uppväxt och liv som rockstjärna/knarkare fångar snart all min uppmärksamhet och jag kan inte förstå hur denna sjuka, mytomspunnen men samtidigt väldigt kloka och helt vanliga människa orkar med att leva som han gör. 
- Bananshake, jag vill ha en bananashake pappa. Jamie står vid min sida med ett leende på sina läppar och väntar förväntans fullt på en ny kick som han verkar få av dessa shakes. -Du kan gå och beställa själv Jamie, jag tittar efter honom när han går till Paz och säger - One Bananashake pliiiise :-)....



Eftermiddagen flyter på ganska lungt med en del bad och sandlekar sen är det dags att gå upp till bungen och förbereda sig inför en ny kortkväll hos Hanna och Jimmie men det kanske vi bloggar om lite längre fram...

Sawadee Kap....sålänge...



Postat av: Corrina

Jag säger bara....jag spyr av avund :-)Vi ses om 4 veckor <3<3<3

Postat den: 2011-01-28 / 13:41:46


Postat av: Caroline

Vi längtar efter er!

Postat den: 2011-01-28 / 14:57:39


Postat av: Els-Mari

Jag tror vi tar första bästa plan till Thailand. Vi orkar snart inte se mer vad ni håller på med. Vi längtar så efter er och vi är trötta på vintern. Men vi få väl stå ut, för snart kommer ju våren (bara två långa månader) och ni med den.

Många kramar Ronny och Els-Mari.

Postat den: 2011-01-28 / 23:57:16


Postat av: Jens o Caroline

Vi längtar efter er också, förstår ni är trötta på all kyla, usch. Ha det så bra så länge, vi hörs snart. Kramar!

Postat den: 2011-01-29 / 03:03:54


Postat av: Martin

Där är ni ju!

Tack för senast, och tack för tipsen. Vi hade en mysig kväll hos indianen sen i förrgår..

Jag är förstås inte i närheten så flitig med mitt bloggande som ni.

Jens snackade om att gå matlagningskurs, och den här har fått helt galet bra kritik på tripadvisor:



http://www.lantathaicookeryschool.com/courses.html



Tänkte att man skulle ta en förmiddag där. Ska vi boka en dag? gärna så snart som möjligt, eftersom vi inte riktigt bestämt hur länge vi stannar.

http://thaipappa.blogspot.com/ Postat den: 2011-01-29 / 12:07:43


Postat av: Jens

Hej Martin! Kul att du hittade hit, tack för senast :-) När det gäller matlagningskurs så lär det få vänta ett tag för oss eftersom halva vår släkt kommer ner hit till Lanta idag, det ska bli bröllop och annat kul så det blir fullt upp i några veckor medan de är här.



Hoppas er fortsatta resa blir bra, hälsa frugan och barnen!



Postat den: 2011-01-30 / 04:09:08


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!