Så var vi då äntligen här :-)


Allt är så himla fantastiskt så jag vet knappt var vi ska börja men jag ska dela upp det lite och börjar med resan eftersom ni är några som kommer efter snart....

RESAN

Vilken skillnad att flyga reguljärt! Mycket större utrymme, superhögt till tak så man slipper känna någon klaustrofobi. Maten och drycken ingår men är ganska äcklig tycker jag, god tycker Jens. Egna skärmar framför varje säte med massor av filmer och spel att välja på. Inte speciellt kul att resa 30 timmar men det gick över förväntan, väldigt lite gnäll och till o med trevligt emellanåt. Först åkte vi tåg, sedan flög vi 3 olika flyg, sedan taxi, sedan två olika färjor, puh :-) Det var himla tur att vi hade 3 timmar i Bangkok för där tog det tid.




KOH LANTA

När vi kom fram tog underbara Annie emot oss och visade oss genast in i vår bungalow. Kl var 23 här då men bara 17 vår tid. Bungalon var över förväntan, stor o supermysig. Barnen hade en våningsäng och vi en stor dubbelsäng. När vi tvättat av oss resdammet gick vi genast ner till stranden som låg 30 meter från vår bunge och här slog vi oss ner på restaurangen och beställde in fried rise with chicken..såå gott var det. Under tiden vi åt tittade vi på en eldshow, det verkar vara stort här nere, de är så otroligt duktiga. De svingar eldkloten som om det vore tennisbollar. Paz, indianan vi hört så mycket om var riktigt trevlig. Det var alldeles ljummet i luften o vågorna rullade in. Oj vad det kändes skönt att vara framme!

Vi vaknade vid kl 11 idag eftersom det var en jobbig resdag igår. Dessutom väcktes vi av ovanliga ljud flera gånger i natt. Hundar skällde flera gånger, de vaktade väl och bönetornen började sjunga kl 5 på morgonen, och illa lät det. Under natten smällde raketer o man hörde dunket från barerna...verkar dessutom bo en papegoja precis utanför vår bunge....MEN VAD GÖR VÄL DET :-)

Vad tycker vi då om Koh Lanta hittills??? Mycket bra! Flera positiva saker: Lummigt o mycket mysigare än vi trodde, liknar Khao Lak lite. Fint vatten o fin strand. Massor av mysiga barer längs hela standen som spelar superbra musik, ofta lite reggea-stuk. Maten hittills har varit god och billig. Ölen är grym, chang chang! Har även druckit färskpressad apelsinjuice och watermelonshake :-)

Jättemånga joggar här nere framåt kvällen, faktiskt så jag själv funderar på det, ser väldigt skönt ut...he he he...men det är det nog inte. Har tagit massage i kväll o det var himmelskt, så jäkla duktiga är de på att massera. För 300 bath så fick jag skrubbade fötter, helkroppsmassage en hel timme.

Barnen stormtrivs självklart, de har ätit som huggormar av thaimaten hittills, framför allt vårrullar som är fyllda av grönsaker och nudlar. De har badat hela dagen, både i havet och poolen. Jimmy o Hanna bor ju 100 meter bort och de har pool. Och vad det gäller pool så är det inga bekymmer att inte ha någon själv för man kan gå in var som helst o bada, vi har varit på 2 ställen idag :-)








JAMIE OCH OLIVERS BLOGG

Vilken resa! Under samma dygn åkte vi bil, tåg, flygplan, båt och minibuss. Allt var roligt och spännande, vi köpte roliga leksaker på flygplatsen som var fulla med godis. Under natten sov vi på flygplanet men vi hann vara vakna mycket också eftersom hela resan tog 30 timmar.

Vi bor i en bunglow/hydda på stranden. På natten sover vi i en våningsäng och ett mysigt nät hänger runt hela sängen. Det finns många hundar här som springer omklring och busar, och på vår terass bor det ödlor och chikador (syrsor) som spelar hela nätterna.

Vi har köpt en luftmadrass som ser ut som en raket idag, det finns en genomskinlig ruta i den så att man ser fiskarna i vattnet. Idag har vi badat både i havet och poolen flera gånger. Vi har ingen egen pool men våra kusiner har som bor en bit bort. Kusinerna heter Lowa och Julia och de ska gå i skolan här nere i 3 månader.  Det finns massor av kul att hitta på här i Thailand, man kan t ex fånga krabbor, bada, bygga sandslott, titta på galna killar som kastar med eldklot :-)


På flygplatsen fanns det långa rullband så man slapp gå själv :-)



Vår nya badraket! Superkul....



Jag har lullat runt hela dagen o grävt i sanden, letat krabbor o till och med fångat en ödla.






SAWADEE KAA!





Postat av: Frida

Jag är ju inte alls avundsjuk eller så.

Det låter underbart, hoppas ni får en fin semester.

Kramar :)

http://fridacorrinajohansson.blogg.se/ Postat den: 2011-01-07 / 17:30:47


Postat av: Corrina

Gode gud....jag tror jag svimmar..

nu längtar man ju inte alls ner eller så :-))

Postat den: 2011-01-07 / 19:50:56


Postat av: Frille

Fan va härligt, ha de super nu! Jens raka huvet nu, tuppkamm e ute sen några år tillbaks!!

Postat den: 2011-01-07 / 22:12:54


Postat av: sara

Vad roligt att höra från er! Låter helt underbart allting! Tyckte att ni såg lite bleka ut...se till att bättra på brännan innan vi kommer ner är ni snälla :)



Hur var det i Bangkok?, var det svårt att hitta till bagageband och sedan till nästa incheck?



Stora kramar!

Postat den: 2011-01-08 / 10:09:10


Postat av: Mellika

Det låter hur underbart som helst, jag som bara önskade mig till Florida skulle gett upp ALLT just nu bara för att få sätta mig på planet till Paradiset:))

Akta er för farliga djur...den enda ormen du behöver akta dig för Carro..är den "Maskerade Hämnaren" så ni inte kommer hem 5 istället för 4;))

puss och kramar från slaskiga Småland...

Postat den: 2011-01-08 / 14:22:43


Postat av: Tessan

Helt fantastiskt kul att se er redan!! Spännande att du skriver ur barnens synvinkel- då blir den "sagan" som Olivers kompisar får höra =)

Stor kram <3

http://thereseboman.blogspot.com Postat den: 2011-01-08 / 20:27:00


Postat av: Els-Mari Rundgren

Underbart att få se er och att ni har det så bra.Det hade inte varit helt fel att hälsa på er. Det ska bli roligt att följa er på bloggen,det känns nästan som vi är där.

Kramar Els-Mari o Ronny.

Postat den: 2011-01-08 / 21:11:10


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!