Bangkok


Wow vilken underbar stad, vi bara njuter!! Idag har vi haft en väldigt intensiv men fantastisk dag, efter några timmar vid poolen så kände vi för att uppleva Bangkok lite. Tillsammans med Jimmy, Hanna och barnen slängde vi oss in i en taxi och bad dem köra oss till piren. Bara att åka taxi i den här otroliga staden är ju spännande, fatta att det bor över 10 miljoner människor här och nästan 20 miljoner arbetar här....och det märks! Det är en riktigt pulserande stad som har väldigt stora kontraster. Fattiga kvarter varvas med dyrbara tempel och skyskrapor.

I hamnen hyrde vi en båt (typ en longtail med tak) som puttrade fram med oss på floden i över en timme, det var så coolt :-) Vi åkte bland annat förbi det kungliga palatset, såg enormt ut! Sen gick vi i hamn vid en liten marknad där vi strosade och åt lite lunch vid en enkel servering på plaststolar. Medan vi gjorde det så sprang det en råtta förbi bordet...hrm...lite ofräscht kanske :-)

Vi tog sedan en taxi till ett tempelområde där vi tittade på den liggande buddhan som är 35 meter lång, som vanligt fick vi sedan dra Jamie därifrån för om han fick bestämma skulle vi tillbringa alla tid i världen bland gyllene tempel, han älskar det :-)

Efter ett snabbt ombyte på hotellet så åkte vi till MBK, en enorm galleria som är 8 våningar högt och rymmer över 2000 affärer, otroligt vad stort det var. Vi shoppade loss allt vad vi orkade och sedan strålade vi samman med Jimmy, Hanna, Sara, Mattias och barnen för att äta på Pizza Hut.

Nu är det dags att sova, imorgon ska vi till ett stort vattenland :-)






























Bangkok måste vi tillbaka till....finns hur mycket som helst att uppleva här :-)




Postat av: Corrina

Gud vad häftigt...man kanske skulle satsa på Bangkok några dagar nästa gång....om det nu blir någon nästa gång :-))

Postat den: 2011-04-02 / 19:00:41


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!