Hur orkar alla som inte har en Thailandsresa att se fram emot??!!


Uch vilken stressig tillvara de flesta av oss lever i. Livet går i ett i ett i ett hela tiden. Det är mycket på jobbet, mycket hemma, mycket med barnen. Sedan stupar man i säng o väcks av en signal kl 5.45 igen. Sedan kommer helgen o då ska man hinna allt det där man inte hunnit i veckan som att tvätta, städa, handla, gratulera de som fyllt år, köra fram o tillbaka på barnens aktiviteter.

Vi kan hela tiden trösta oss med att snart är vi lediga i 3 månader tillsammans, snart sitter vi med en paraplydrink i handen o tittar ut över vattnet. Men hur gör alla människor som inte har något sådant att se fram emot? Livet blir ju liksom bara en enda lång stress. Ska det verkligen vara så?? Nästa år sitter ju vi också i den sitsen o det känns inte alls kul. Men tyvärr kan man ju inte åka på långsemester varje år. När ska man hinna ha lite kvalitetstid, hinna njuta av barnens tokigheter istället för att bli irriterad, när ska man hinna vara romantisk med sin partner? Det finns ju för sjutton inte ens på kartan nu! Nja,,det här får vi nog fundera över....kanske får göra nåt radikalt o flytta till ett land där livet levs lite långsammare :-)

Eller så sitter nyckeln ännu en gång i att leva i nuet o njuta av de små stunderna. Som imorse när jag väckte Oliver o han var så där kramig o gosig som bara en trollunge kan vara. Han var som en liten koalabjörn o bara skrattade o luktade så där gott som bara Oliver kan göra...jag njöt av varje sekund :-)

Synd bara att det inte finns mer tid till de där ögonblicken...det måste ju ändå vara det som är meningen med livet liksom.



Postat av: Mona

Glöm inte att det är du själv som väljer om det ska vara stressigt eller om det snurrar för fort. Det finns massor av tillfällen i vardagen att njuta men då är det som du själv skriver, att leva i nuet, inte tänka framåt ;-) Strunta i alla måsten, man måste inte ha det perfekt hemma och man måste inte åka runt på allt, man väljer själv ! Ja, jag vet, det är inte lätt, MEN, det går att ändra på det mesta :-) Kram

Postat den: 2010-11-18 / 22:27:32


  / Namn

  / Mail-adress

  / Bloggadress

Kommentar:




Spara uppgifter!